Mayeri tehas maadleb solgi ja ökomärgistusega (6)

Ülle Harju
, reporter
Copy
Nende toodete müümiseks praegu luba ei ole.
Nende toodete müümiseks praegu luba ei ole. Foto: Keskkonnaagentuur

Tuntud Eesti ettevõte, keskkonnasõbralikke pesuvahendeid tootev Mayeri tehas on aasta jooksul jäänud vahele mitmete keskkonnarikkumistega, lisaks jätkab ettevõte vaatamata keelule ebaseaduslikult ökomärgistatud toodete müümist.

«Tuttav tegeles Mayeri tehase juures töödega ning kui ta kaevas maasse 80 cm augu, tuli maa seest vahtu välja (ei oleks uskunud, kui ta poleks näidanud videot) – see ei olnud nagu merevaht, vaid nagu vannivaht,» sai Postimees lehelugejalt vihje, et Tartumaal Tabiveres asuvas Mayeri Industries ASi tehases on probleeme. «Lisaks avastas tuttav, et tehas pumpab oma jääke loodusesse, lähedalasuvasse jõkke. Väga palun, et asja üle vaataksite, 21. sajandil ei tohiks enam keegi nii rumal olla, et meie oma loodust sellisel viisil reostada.»

Keskkonnaameti Tartumaa büroo vaneminspektor Heli Väljamets kinnitas, et hetkel on tõesti Mayeri tehase suhtes käsil väärteomenetlus, mis järgnes nn vahutava vee kaebusele. Lisaks on ettevõttega seoses olnud kaebusi ka jäätmekäitluse ja sadevee osas.  

Keskkonnaamet sai teate vahutava vee kohta mullu novembris.

Kommentaarid (6)
Copy
Tagasi üles