Kaja Kallas: valitsus toob välja viirusega elamise valge raamatu (6)

BNS
Copy
Peaminister Kaja Kallas.
Peaminister Kaja Kallas. Foto: Tairo Lutter / Postimees

Peaminister Kaja Kallas rääkis neljapäeval «Terevisioonis», et valitsusel on kavas välja tulla viirusega elamise niinimetatud valge raamatuga, mis annab ühiskonnale teadmise, mida teha, et ohutase ei tõuseks. 

«Valge raamatu mõte ongi jõuda sinna, et igaüks meist teab, mis on need sammud, mida igaüks saab teha, et ohutase ei jõuaks järgmisele tasemele,» märkis ta ja lisas, et praegu on ühiskonna ohutase punases.

Kallase sõnul määrab valitsus ohutaseme koos teadusnõukojaga numbritest lähtuvalt ning inimestel endil pole vaja koroonanumbreid jälgida, vaid juba tegutseda vastavalt ohutaseme käitumisjuhistele.

«Inimestele on olulised selged sõnumid ja selleks ongi valge raamat,» märkis Kallas.

«Peame õppima viirusega elama ja teaksime, mida on vaja igaühel teha, et ohutase ei liiguks sinna, kus valitsusel on vaja hakata kehtestama olulisi piiranguid,» selgitas Kallas.

Kallase sõnul hõlmab valge raamat juhiseid kogu ühiskonnale – inimestele, ettevõtetele, organisatsioonidele.

Kava saadetakse neljapäeval avalikule konsultatsioonile, et koguda riigi ja ühiskonna kiiremaks taastumiseks ettepanekuid ka ettevõtetelt, vabaühendustelt ja nende esindusorganisatsioonidelt ning teistelt huvirühmadelt.

Kommentaarid (6)
Copy
Tagasi üles