Pandeemiale annab edaspidi eraldusjooned valgusfoor

Meinhard Pulk
, reporter
Copy
Peaminister Kaja Kallas. FOTO: Eero Vabamägi
Peaminister Kaja Kallas. FOTO: Eero Vabamägi Foto: Eero Vabamägi

Kaheksa ja pool tundi pärast eelmise riigikogu istungi lõppu – kolmapäeval jõudsid rahvasaadikud oma tööpäevaga lõpule pool kaks öösel – tuli parlamendi ette peaminister Kaja Kallas (RE). Valitsusjuht esines poliitilise avaldusega, esitades ühtlasi nn valget raamatut ehk lähtealuseid, kus kirjeldatakse riigi tegevusi ja otsustusprotsessi põhimõtteid ühiskonnaelu korraldamisel koroonaviiruse leviku ajal.

Võib-olla andsid vähesed unetunnid riigikogu saalis tunda, sest protseduuriliste küsimuste virvarris kulges mõtete vahetus Kallase ja riigikogulaste vahel pehmelt öeldes künklikult.

«Väga-väga segane algus on meil täna,» nentis ühel hetkel sotsiaaldemokraat Eduard Odinets. «Mõni saab juba kolm küsimust küsida, mõni väidab, et viskas välja, ja mõni ei taha protseduurilist [küsimust], aga antakse sõna protseduuriliseks.»

Korduvate protseduuriliste küsimuste tõttu ka Kallaselt etteheite saanud Urmas Reinsalu (Isamaa) avaldas mõistmatust neile esitatud dokumendi õigusliku staatuse suhtes. «Kas peaminister tutvustab pelgalt oma visiooni või dokumenti valitsuse nimel?» küsis Reinsalu, samas peaministri initsiatiivi kiites. Kallase sõnul aga ei olegi valitsus dokumenti veel arutanud sel põhjusel, et riigikantseleis välja töötatud dokumendi riigikogus esitamisega kogu arutelu alles algas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles