Veedad päevas liiga palju tunde ekraani taga? Siin on sulle lahendus!

KBM Pharma OÜ
Copy
Foto: Shutterstock

Meie töö ja vabaaja sisustamine teleri, arvuti või lugemisega koormab pidevalt silmi. Selle tunnuseks on väsinud, kipitavad ja punetavad silmad või udune nägemine. Samuti tekivad probleemid silmadega vananedes. Ekraanide ja päikesekiirguse toimel vabaneb organismis hulgaliselt kahjulikke aineid, mis kahjustavad silmade ainevahetust ja võivad viia tõsiste nägemisprobleemideni. Kuidas kaitsta silmi väsimuse eest ja peatada silmade vananemist?

Luteiin – looduslik kaitse silmadele

Mis on ühist spinatil, maisil ja munakollasel? Nad on hinnalised looduslikud luteiiniallikad. Luteiin on looduses laialt levinud pigment, üks ligikaudu 600-st seni teadaolevast karotenoidist. Karotenoidid on suur grupp looduslikke pigmentaineid, mis annavad taimedele neile iseloomuliku värvuse. Karotenoidide peamiseks ülesandeks on kaitsta rakke päikesekiirguse kahjuliku toime eest. Sellised karotenoidid on taimerakkudele justkui päikesevari. Ilma nende pigmentideta muutuks kogu taimeriik peale päikesetõusu kiiresti pruuniks, närbunud ja kõrbenud massiks.

Nii nagu taimedes, kaitsevad karotenoidid rakke ka inimese organismis, kuid arvukatestLuteiin – looduslik kaitse silmadele karotenoididest ei suuda inimkeha ise toota ligikaudu pooli. Inimese organismi erinevates piirkondades leidub vähemalt viieteistkümne erineva karotenoidi varusid. Need karotenoidid täidavad kehas tähtsaid bioloogilisi ülesandeid. Nii leidub näiteks luteiini silmades, vereseerumis, nahas, emakakaelas, ajus ja rinnapiirkonnas. Kõrges kontsentratsioonis leidub luteiini inimese silma võrkkestas fotoretseptorite vahel ja see toimib seal UV-kiirguse vastu looduslike päikeseprillidena – neelates kahjulikku lühilainelist valgust, kaitseb see silma vabade radikaalide toime eest.

Kust luteiini saada?

Vanuse tõustes aga luteiini sisaldus silmas väheneb. Organism ise ei suuda luteiini sünteesida ning seetõttu peab seda igapäevaselt saama toiduga. Kõige suurema luteiini sisaldusega on rohelised lehtaedviljad nagu kapsas ja spinat, väiksemas koguses leidub seda näiteks munakollases.

Paraku saavad igapäevase toiduga piisava koguse luteiini vaid väga suured köögiviljasõbrad. Kui te nende hulka ei kuulu, siis saaksite oma silmade eest hoolitseda silmavitamiine tarbides. Sel juhul on oluline jälgida, et need sisaldaks vaba ja puhastatud luteiini.

Iga luteiin ei ole see õige luteiin

Näiteks FloraGLOTM luteiin on eriline farmatseutilise kvaliteediga taimne ekstrakt, mida saadakse kõrgest peiulillest (Tagetes erecta). FloraGLOTM luteiin on puhas luteiin, mida saadakse mitme-etapilise patenteeritud ekstraktsiooniprotsessi käigus. Seetõttu on selline luteiin identne looduslike taimsete pigmentidega ja organism omastab seda hästi.

AugenPlus – et terav nägemine püsiks kaua

AugenPlus on silmade tervist toetav preparaat, mis sisaldab kõiki silmade heaks terviseks vajalikke koostisosi: piisavas annuses (10mg) FloraGLOTM luteiini, zeaksantiini, foolhapet, vitamiine B6, B12, C ja E.

AugenPlus kapslid on mõeldud kõigile, kes peavad oma igapäevatöö tõttu silmi päevast päeva koormama. Tänu kõrgele luteiini sisaldusele aitab AugenPlus tugevdada ka eakate inimeste silmade tervist.

Silmavitamiin AugenPlus sisaldab kõiki silmade heaks terviseks vajalikke aineid.

Foto: KBM Pharma OÜ

Hetkel sooduspakkumine -50% SIIT

AugenPlus:

  • vähendab silmade väsimust
  • parandab nägemisteravust
  • kaitseb silmi UV-kiirguse ja kunstvalguse kahjuliku mõju eest
  • ennetab vanusega tekkivaid silmaprobleeme

AugenPlus kapslid on müügil apteekides ja vaata www.kbmapteek.ee

Esindaja Eestis: KBM Pharma, tel. 7 338 080

Copy
Tagasi üles