Tesla kritiseeris Saksamaa aeglust

Ronald Reinap
Copy
Tesla Straße ehk Tesla tänava silt Brandenburgis, kus on ehitusjärgus uus Tesla Gigafactory tehas
Tesla Straße ehk Tesla tänava silt Brandenburgis, kus on ehitusjärgus uus Tesla Gigafactory tehas Foto: Uwe Koch/Eibner-Pressefoto via www.imago-images.de/imago images/Eibner

Elektriautode tootja Tesla on hädas Saksamaa bürokraatiaga, kuna soovib võimalikult kiiresti avada oma Brandenburgis asuva tehase.

Tesla plaanib alustada autode tootmist oma Euroopa esimeses Gigafactory tehases Grünheides Brandenburgi liidumaal heal juhul juba selle aasta juunis. Siiani on nad saanud ainult ajutisi kinnitusi tehase ehituseks ning töid on korduvalt peatatud erinevate keskkonnaühenduste survel. Nüüd on Ameerika firma avalikult kurtnud ja kritiseerinud Saksamaa regulatsioone ja seadusandlust, mis on liiga aeglased ja jäigad, riskides viivitusega uue tehase avamisel.

«Takistused Saksamaa seadusandluses on aeglustamas vajalikku tööstuse ümberkujundamist ja seega ka muutusi transpordis ning energeetikas,» märgiti The New York Timesi andmetel Tesla 10-leheküljelises kirjas. Saksamaa tehase jaoks on Tesla palkamas kuni 12 000 töölist ning aastas suudaks tehas toota ligi 500 000 elektriautot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles