Politsei selgitab pühapäeval tänavatel avaliku koosoleku nõudeid (11)

Loora-Elisabet Lomp
Copy
Meeleavalduste kümnes päev: politsei, et piirab Toompeale suunduvat autoliiklust
Meeleavalduste kümnes päev: politsei, et piirab Toompeale suunduvat autoliiklust Foto: Remo Tõnismäe

Põhja prefektuuri kinnitusel on korrakaitsjad ka pühapäeva hommikul taas Toompeal ja mujal Tallinna südalinnas, et selgitada, miks on oluline järgida avalikule koosolekule kehtestatud nõudeid ja 2+2-reeglit.

«Terviseameti hinnangul ei olnud laupäeval Toompeal hajutatus haiguse leviku tõkestamiseks piisavalt tagatud, seetõttu piirasime Toompeal veel ühe ala, kuhu inimesed seni väljaspool aedasid kogunesid,» märkis politsei. 

«Selleks, et kõikidel avalikul koosolekul osaleda soovivatel inimestel oleks piisavalt ruumi, soovitame neil, kes niisama jalutades head ilma naudivad, avastada teisi kauneid paiku Tallinnas. Hoia end ja hoia teisi,» lisas Põhja prefektuur. 

Terviseamet märkis reedel, et ameti hinnangul on Tallinna südalinnas toimuvatel avalikel koosolekutel hajutatuse nõude eiramise tõttu varasemast suurem nakkusohu, mistõttu piirab politsei reedest ligipääsu Tallinnas Lossi platsile ehk riigikogu esimesele ja suunab inimesed väiksematesse hajutatud gruppidesse.

Politsei on Lossi platsil avalike koosolekute läbiviimist kõigil päevadel jälginud ning suunanud inimesi hajutatuse nõuetest kinni pidama. Nädala alguses oli hajutatus tagatud, kuid nädala teisel poolel osales meeleavaldustel 200–250 inimest ning osalejad ei pidanud hajutatuse nõudest kinni.

Viimase 14 päeva haigestumus 100 000 inimese kohta on 793,7 ning esmaste positiivsete tulemuste osakaal tehtud testide koguarvust 15,7 protsenti. Ööpäeva jooksul avati haiglates uusi Covid-19 haigusjuhtumeid kokku 43, haiglaravi vajab 589 patsienti. Kõikidest haiglaravi vajavatest patsientidest on üle 60-aastased 454 inimest (77 protsenti).

Kommentaarid (11)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles