Kaja Kallas: tulevad väga rasked aastad – riigieelarves on suur auk (30)

Loora-Elisabet Lomp
Copy
Peaminister Kaja Kallas.
Peaminister Kaja Kallas. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Peaminister Kaja Kallas (RE) andis intervjuu ERRi saatele «Hommik Anuga», tunnistades, et peaministriks saamine tuli erakordselt keerulisel ajal, kus Eestis on nii tervise- ja majanduskriis ning palju ühiskondlikke pingeid. 

Meenutades 2019. aasta kevadet, mil Reformierakond küll võitis valimised, kuid Kaja Kallasest peaministrit siiski ei saanud, tunnistas Kallas, et oli frustreeritud lubaduste murdmisest, kuid ta ise ei ole solvuja tüüpi inimene. 

«Aga need on poliitilised kokkulepped – nemad selle kokkuleppe omavahel tegid, mina tol hetkel seda ei suutnud teha,» selgitas Kallas ja lisas, et selline oli poliitiline reaalsus ning sellega tuleb tal edasi elada. «Mulle sobib tunduvalt rohkem asjade lahendamine ja tulevikuga tegelemine kui opositsioonitöö,» selgitas Kallas ja lisas, et Reformierakond sobib valitsusse paremini kui valitsusest kukkunud opositsioonierakonnad. 

«Vaadates seda, kuidas see asi on läinud, siis tulevad väga rasked aastad – riigieelarves on suur auk ning tuleb leida kärpekohti ja teha valusaid otsuseid,» kirjeldas Kallas, mida tulevik toob, ja täiendas, et õitseng tuleb paraku hiljem. 

Kommentaarid (30)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles