Tartu ülikooli muuseumi tasuta veebitundides osales üle 2000 õpilase

BNS
Copy
TÜ muuseumi haridusprogrammide kuraatorid, kes annavad kunstimuuseumis veebitundi "Muumiakambri saladused".
TÜ muuseumi haridusprogrammide kuraatorid, kes annavad kunstimuuseumis veebitundi "Muumiakambri saladused". Foto: Tartu Ülikool

Kuu jooksul andsid Tartu ülikooli muuseumi, tähetorni ja kunstimuuseumi haridusprogrammide kuraatorid 46 koolile üle Eesti 106 tasuta veebitundi ning tunde telliti kõikidele vanuseastmetele lasteaiast kuni gümnaasiumini.  

«Huvi tundide vastu oli väga suur ning saime kinnitust, et ajal, mil muuseumid on suletud ja koolid kaugõppel, on muuseumide ja koolide koostöö täiesti võimalik ja mõlemale poolele rikastav,» ütles muuseumi haridusosakonna juhataja Tiiu Kreegipuu.  

Tunde telliti Tartust ja Tartumaalt, Tallinnast ja Harjumaalt, Ida-Virumaalt, Pärnust, Võrust, Raplast ja Kärdlast. Õpetajad andsid tundidele viiepallisüsteemis hindeks keskmiselt 4,7.  

«Veebikohtumine muutis meie kaugõppe palju-palju põnevamaks! Kogu tund oli teisele klassile selgesti mõistetav ja lastel tekkis huvi mitme elusorganismi vastu, kellega tunnis tutvusime. Veebitunnis tehtud meisterdustest teeme näituse klassis aprillikuu lõpus, kui oleme taas koolis,» ütles Järveküla Kooli õpetaja Merike Sepp. Klass osales tähetorni veebitunnis «Kes elaks kosmoses». 

Veebitundide pakkumisega plaanib muuseum jätkata ka tulevikus. «Me armastame lapsi täis muuseumi ja ootame avamist. Loodame, et edaspidi planeerivad õpetajad oma tundidesse nii muuseumikülastusi, et saada osa vahetutest elamustest põnevates keskkondades, kui ka veebitunde, millega ei kaasne pikka etteplaneerimist ega sõidukulusid,» ütles muuseumi direktori kohtusetäitja Jaanika Anderson.  

Tartu ülikooli muuseum pakkus tasuta veebitunde 15. märtsist 11. aprillini.    

Tähetorni tundides käsitletakse astronoomiaga seotud teemasid. Kunstimuuseumi tunnid keskenduvad Vana-Kreeka kultuurile ja mütoloogiale, aga uuritakse ka muumiakambrit ja Vana-Egiptuse kultuuri.  

Ülikooli muuseumis avastavad lapsed keskaegse toomkiriku lugu, Hull Teadlane näitab ainete põnevaid omadusi ja kriminalistikatunnis õpetatakse, kuidas mõelda nagu detektiiv.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles