Snelli tiigil jätkuvad puhastustööd

Toimetas Carl-Robert Puhm
Copy
Snelli tiigi puhastamine.
Snelli tiigi puhastamine. Foto: Tallinna kesklinna valitsus

Talvistest jääoludest tingitud pausi järel taasalustati täna, 12. aprillil Tallinna Toompargis asuva Snelli tiigi puhastamist.

«Kuna tänavune talv oli ajuti väga külm ja miinuskraade oodatust märksa rohkem, siis oli ka Snelli tiik pikka aega jääga kaetud – isegi veel eelmisel nädalal, kui mujal oli lumi ja jää juba sulanud. Nüüd saab aga töödega jätkata. Loodetavasti ei ole kolmekuusest pausist hoolimata ohus tööde lõpetamise tähtaeg ja ammugi puhastamist oodanud tiik saab suveks korda,» ütles Kesklinna vanem Monika Haukanõmm. 

Sügisel rajas töövõtja AS Terrat tiigi kõrvale setteplatsid, kuhu tõstetakse nõrguma põhjamuda. Ühtlasi kaitsti ümbritsevad puud ja piirati töömaa puidust piirdeaiaga. Alanud nädalast jätkatakse põhjamuda pumpamisega, kasutades ladustamiseks kolme setteväljakut.  

Tiik puhastatakse vastavalt eelprojektile ning keskkonna- ja muinsuskaitse nõudeid järgides. Pärast puhastustöö lõppu peab töövõtja korrastama tiigi ümbruse ja pargiala. Erinevalt algsest plaanist puhastada tiik setetest kuivmeetodil, on töö praegu korraldatud nii, et tiiki ei ole vaja tühjaks pumbata. See tagab vajaliku lõpptulemuse soodsama hinnaga ja võtab arvesse ka keskkonnakaitselisi aspekte, teatab linnaosavalitsus.

«Snelli tiigi pinnalt puhastust on Kesklinna valitsus regulaarselt tellinud, aga nüüdne põhjalik ettevõtmine on osa Toompargi terviklikust korrastamisest. Tiigi kaldal pikka aega silma riivanud kuur sai juba varem lammutatud, samuti harvendati põõsaid ja parandati pargi valgustust. Pärast tiigi puhastamist saame mõelda juba pargiala arendamise võimalustele,» lisas linnaosa vanem.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles