Prints Philipi surma kajastus purustas Briti teleajaloo kaebusterekordi

Postimees
Copy
Prints Philipi pilt ekraanil Londonis eelmisel reedel.
Prints Philipi pilt ekraanil Londonis eelmisel reedel. Foto: Hannah McKay / Reuters / Scanpix

Ühendkuningriigi avalik-õigusliku ringhäälingu BBC kajastus prints Philipi surmast läinud nädalal sai vaatajatelt rohkem kaebusi ükski teine saade või teema iial varem – muu hulgas kurdeti kajastuse ulatuslikkuse üle, aga ka prints Andrew eetrisse laskmise ning saatejuhtide riietuse üle.

Vähemalt 110 994 inimest on pöördunud BBC poole, et väljendada oma rahulolematust ringhäälingu otsusega täita suurem osa tele- ja raadiokanalite eetrist järelehüüetega kuninganna Elizabethi abikaasale, kirjutas The Guardian. Muuhulgas jättis BBC saatekavast välja populaarse kokandussaate «Meisterkokk» hooaja viimase osa.

Telekanalid BBC One ja BBC Two pühendasid prints Philipile terve eelmise reede õhtu programmi ning mõlema kanali vaadatavus langes – seejuures BBC Two vaadatavus oli 64 protsendi võrra väiksem kui eelnenud reedel –, sest inimesed otsustasid konkureerivate telekanalite või voogedastusteenuste kasuks.

«Selle sündmuse kajastus täitis kogu õhtuks eetri, jättes kõrvale muud teemad, sealhulgas jätkuvalt kestva pandeemia. Mõningane kajastus oli õigustatud, aga mitte selles mahus,» kirjutas näiteks üks pahane televaataja BBC-le.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles