GALERII ⟩ Päeva jooksul on Toompeale kogunenud meeleavaldajaid (82)

Copy

Kuigi täna hommikul polnud ei Toompeal ega Vabaduse väljakul meeleavaldajaid näha, siis päeva jooksul on neid juurde tekkinud. Korrakaitsjad hoiavad meeleavaldusel silma peal. 

Tallinna kesklinnas on toimunud ligi kaks nädalat meeleavaldused nakkushaiguste ennetamise ja tõrje seaduse muutmise vastu.

Möödunud nädalavahetusel toimusid kesklinnas suuremad meeleavaldused. Postimees kirjutas, et pühapäeva pärastlõunaks oli Vabaduse väljakul avaldamas meelt paarsada inimest, nende seas näiteks Varro Vooglaid, William Koval ja ürituse üks ninamees Tanel Gabtšenko, kes viidi politseibussiga minema.

Esmaspäeval kogunesid meeleavaldajad Vabaduse väljakul, kuid võrreldes pühapäevaga oli neid vähem.

Meeleavaldusel osalejate arv kasvas kuni pühapäevani

Põhja prefektuuri kriisistaabi juht Valdo Põder ütles, et Tallinna kesklinnas üle kümne päeva kestnud avalikel koosolekutel kasvas osalejate arv kuni pühapäevase kogunemiseni.

Põder märkis, et esmaspäev möödus möödus aga rahulikult, kohale tuli tunduvalt vähem inimesi ning hajutatusest peeti kinni. «Üldiselt võib öelda, et inimesed juhindusid politseinike suunistest ning püsisid hajutatult,» lisas ta. 

Pühapäeval tuli aga ette olukordi, kus suuniseid ei kuulatud, ametnikke solvati ja provotseeriti, märkis Põder. 

Politseile teeb muret, et keegi ei ole võtnud avalike koosolekute korraldaja rolli. «Koosolekul ei ole kedagi, kes vastutaks kogunenud inimeste ja meeleavalduse ohutu kulgemise eest. Meile on teada eestkõnelejad, kes küll võtavad sõna nii koha peal kui ka sotsiaalmeedias ja kelle ümber inimesed koonduvad, kuid ka nemad ei julge võtta seda vastutust, et ise inimesi juhendada, suunata või turvalisusele mõelda,» ütles Põder.

Kehtivate piirangute kohaselt võib avalikul koosolekul viiruse leviku tõttu osaleda 10 inimest, kes ei puutu üksteisega kokku. Kõikjal kehtib 2+2 reegel – koos võib liikuda kuni kaks inimest, kes peavad teistega hoidma kahemeetrist vahet.

Kommentaarid (82)
Copy
Tagasi üles