Kuidas kuuldeaparaadid elukvaliteeti parandavad?

Copy
Foto: Alpha

Kuulmisprobleeme esineb umbes 20%-l inimetest. Kuulmislangus võib tabada meist igat üht, kuid ennekõike seostatakse seda vananemisega. Olukord on tõsine, kuna üle poole kuulmispuudega elanikkonnast on tööealised. Ja ehkki kuulmist võivad aidata parandada kuulmisaparaadid, mida kasutavad maailmas miljonid kuulmislangusega inimesed, on veelgi rohkem kuulmislangusega inimesi, kes mingil põhjusel veel kuuldeaparaate ei kasuta.

Paraku näitavad aga mitmed uuringud, et kuulmislanguse ja dementsuse vahel on seos. Kui inimene ühel hetkel enam hästi ei kuule ja võib tekkida vääritimõistmist, võib inimene seda häbenema hakata ja eelistab jääda omaette. Inimestel aga, kes on sotsiaalsest elust eemaldunud ja üksikuks jäänud, on suurem oht dementsuse tekkeks. Seega tuleks kindlasti kuulmise halvenemise korral pöörduda arsti poole, et esmalt teada saada selle põhjus ning seejärel leida lahendus.

Muidugi tuleb teada, et kuuldeaparaat ei „ravi“ kuulmist nii nagu prillid ei ravi lühi- ega kaugenägelikkust, kuid kindlasti võib kuuldeaparaat parandada kuulmist ja aidata suhelda ümbritseva maailmaga. See peaks aitama suhelda paremini nii vaikses keskkonnas kui ka keerulisemates heliolukordades, kus viibib palju inimesi või kus on taustamüra. Sinu jaoks parim kuuldeaparaat peaks kompenseerima sinu isikliku kuulmislanguse ja seda parimal võimalikul tasemel ning nende kasutamine peaks tunduma mugav ja loomulik.

Kohmakatest kastidest nutikateks mikroarvutiteks

Õnneks võib öelda, et tänapäeval pakuvad kõik tunnustatud tootjad kõige moodsamate lahendustega kuuldeaparaate igas hinnaskaalas. Isegi kõige taskukohasemad seadmed töötavad kaasaegsel tehnoloogial ja on kvaliteetsed.

Kui esimesed kuuldeaparaadid olid suured kohmakad kastid, mis olid väga ebamugavad ja toimisid kõige paremini lauale asetatuna, siis tänaseks on kuulmisaparaadid arendatud pisikesteks ja nutikateks. Võiks isegi öelda, et justkui nagu mikroarvutiteks. Aparaat võib olla kas kõrvasisene või -tagune. Viimane on neist levinuim ning heli suunatakse kuulmekäiku kas toru või juhtmega. Lisaks saab tänapäeval kuuldeaparaate koguni telefoniga ühendada, et sealt kas heli otse kuuldeaparaati suunata või telefonirakendusega kuuldeaparaati juhtida ja reguleerida.

Foto: Alpha

Uusim lahendus — hübriidtehnoloogia

Kõige värskem uuendus kuuldeaparaatide maailmas on hübriidtehnoloogia, millega tuli jaanuaris välja Šveitsi kuuldeaparaatide tootja Bernafon, kes tähistas hiljuti 75ndat tegutsemisaastat. Parimatest inspireerituna ühendab Bernafon Alpha ühes hübriidkuulmissüsteemis kaks silmapaistvat tehnoloogiat, et saavutada parim heli kompromissideta, parandades nii kõne mõistmist kui ka kuulamismugavust. Laetav ja lihtsalt kasutatav Bluetooth ® -voogudega kuuldeaparaat edastab heli otse nutitelefonidest ja muudest välisseadmetest.

Bernafon Alpha:

  • aitab keskenduda kõne mõistmisele ja parandada kuulmist. Alpha annab parima heli kompromissideta;
  • hoolitseb puhtama kõnesignaali eest, säilitades samas looduslikud keskkonnahelid;
  • edastab heli otse paljudest heliseadmetest — Bernafon Alpha kuuldeaparaatide abil saad voogesitada helisid otse oma iPhone’i, iPadi või iPod touchi ja tänapäevastest Androidi seadmetest;
  • on mugav ja lähtub sinu vajadustest;
  • on mugavalt laetav ja kestab kaua.
Foto: Alpha

Kõige olulisem on siiski kuulmisprobleemiga kindlasti tegeleda, sest mida varem alustada, seda efektiivsem on abi. Eestis on võimalik riigi abiga soetada uus kuuldeaparaat soodustusega iga nelja aasta järel. Tehnoloogia areng kiireneb ja samamoodi muutuvad ka inimese kuulmine ja vajadused. Et kuulmislangus on alati individuaalne ja iga inimese vajadused on erinevad, tuleks endale sobiv aparaat välja valida koos spetsialistiga. Võta meiega ühendust ja broneeri aeg juba täna, et kontrollida oma kuulmist veebilehel https://entc.ee

Copy
Tagasi üles