Prantsusmaal on koroonaviiruse tagajärjel surnud üle 100 000 inimese

Copy
Saint-Lazare raudteejaam Pariisis.
Saint-Lazare raudteejaam Pariisis. Foto: STEPHANE DE SAKUTIN/AFP

Prantsusmaal ületas koroonaviiruse tagajärjel surnud inimeste arv neljapäeval 100 000 piiri, teatas riigi tervishoiuamet.

Viimase ööpäeva jooksul suri viiruse tagajärjel 300 inimest. Kolmapäevase seisuga oli pandeemia algusest viiruse tõttu surnud 99 805 inimest.

Prantsusmaal on registreeritud üle 5,2 miljoni koroonanakkuse juhtumi. Riik võitleb praegu uue koroonalainega ning haiglad on Pariisis ja mujal taas täitunud koroonahaigetega.

Tervishoiuminister Olivier Veran ütles parlamendis, et Briti viirusetüvi moodustab praegu umbes 80 protsenti kõigist nakkusjuhtudest ning Brasiilia ja Lõuna-Aafrika tüve osakaal on vähem kui neli protsenti.

Koroonapandeemia läheb Prantsusmaa riigile kolme aasta jooksul maksma hinnanguliselt 424 miljardit eurot täiendavate kulutuste ja vähenenud maksutuluna, teatas teisipäeval valitsuse liige.

Tervisekriisi maksumus riigile oli 2020. aastal hinnanguliselt 158 miljardit, 2021. aastal tõuseb see 171 miljardini ning väheneb 2022. aastal 96 miljardini, ütles eelarveminister Olivier Dussopt päevalehele Le Figaro.

Prantsuse rahandusministeerium kinnitas prognoosi. Prantsusmaa on laenanud hoogsalt, et hoida majandust toimimas läbi kolme üleriigilise lukkumineku.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles