Värskes Arteris ⟩ Kas politsei on liiga leebe? (27)

Kristina Herodes
, Arteri ajakirjanik
Copy

Selle nädala Arter vaatab tõtt tõsiste teemadega – kuidas lõpetada kriis? Kas politsei oli meeleavaldustele reageerides liiga leebe? Ning kes otsavad ära kõik need kallid korterid kinnisvaraturul?

«Meil on 10 aasta kõige sügavam kriis», ütleb Arteri kaanekangelanna Kaja Kallas. Tema sõnul võib 2024. aastaks olla riigieelarve miinus pool miljardit. Räägime peaministriga ka sellest, et kolme aasta tagust grippi põdes Kallas koroonast raskemini.

Kaja Kallas annab Arterile aru.
Kaja Kallas annab Arterile aru. Foto: Madis Veltman

Arter uuris, kas see, kui kõik saaksid ennast ise koroonaviiruse osas testida, võiks olla lahendus, mis meid hullemast päästaks. Eesti mees Rainis Venta leiutas antigeenitesti ja ninasprei.

Vaadates, millised inimesed meeleavaldusel osalesid, ei näinud politsei kõrgendatud ohtu. FOTO:
Vaadates, millised inimesed meeleavaldusel osalesid, ei näinud politsei kõrgendatud ohtu. FOTO: Foto: Mihkel Maripuu

Endine kõrge politseiametnik Andres Anvelt seletab, miks Eesti politsei tegevus Toompea meeleavaldajate ohjamisel oli kannatlik ja tulemuslik. Jutud korrakaitsjate jõudemonstratsioonist on puhas ajakirjanduslik liialdus.

Maastur Jeep Gladiator. Ilma usteta ja katuseta. Seiklust alga!
Maastur Jeep Gladiator. Ilma usteta ja katuseta. Seiklust alga! Foto: Eero Vabamägi

Et põhjani Jeep Gladiatori olemusse tungida, võtsime selle pulkadeks lahti. Eemaldasime uksed ja katuse. Siin on lahtine auto, mis ka lahtine on! Anname seikluskastikas gaasi, hüvasti, tsivilisatsioon!

Kohvik Lohvik - laste oma kohvik Elvas Arbi järve maalilisel kaldapealsel
Kohvik Lohvik - laste oma kohvik Elvas Arbi järve maalilisel kaldapealsel Foto: Kätrin Karu-lavits

Laste energiat ja teotahet ei tasu alahinnata! Elvas, Arbi järve kaldal pani punt 12-16 aastasi noori püsti oma kohviku. See on Kohvik Lohvik, laste oma kohvik, kus nad teevad kõike ise. Kui tublide laste algatus on sulle südamelähedane, siis anna hoogu!

Kõigest sellest ja paljust muustki põnevast saate lähemalt lugeda juba selle nädala Arterist!

Kommentaarid (27)
Copy
Tagasi üles