Vanim ameeriklane Hester Ford suri 116-aastasena

Copy
Hester Ford
Hester Ford Foto: www.grg.org

Suri vanim ameeriklane, 116-aastane Hester Ford, teatas tema pere.

Ford sündis ammu enne Esimest maailmasõda, samal aastal, mil leiutati vahvlijäätis ning alustati Panama kanali ehitust.

Põhja-Carolinas elanud Hesteri surmast teatas Facebookis tema lapselapselaps Tanisha Myers, kes kinnitas, et Ford lahkus rahulikult oma kodus pereringis. Fordil oli kokku 288 järglast: 12 last, 48 lapselast, 108 lapselapselast ja 120 lapselapselapselast.

«Kuigi ta on meie hulgast lahkunud, elavad tema mälestus ja pärand edasi tema peres ning kõigis, keda ta kohalolek puudutas. Ta muutis maailma tulevastele põlvedele paremaks kohaks,» seisis avalduses.

Tema täpne sünniaeg pole teada, kuid gerontoloogia uurimisrühma (GRG) andmeil oli ta vanim ameeriklane.

Telekanali CBS Charlotte'i filiaali WBTV andmeil kasvas Ford üles Lõuna-Carolina maapiirkonnas, kus ta korjas ja istutas puuvilla ning kündis põldu. Hiljem töötas ta aastaid lapsehoidjana. Fordi abikaasa, kellega Hester oli 45 aastat abielus, suri 1963. aastal ning pärast seda Hester uuesti enam ei abiellunud.

GRG andmeil sai temast sai vanim elusolev ameeriklane pärast seda, kui 114-aastane Alelia Murphy 2019. aastal suri.

Ford alustas oma päeva, süües hommikuks pool banaani, kuid kui talt küsiti tema pikaealisuse saladust, vastas ta: «Elan lihtsalt õigesti, muud ma ei oska öelda».

Ehkki hilisematel aastatel kannatas Ford dementsuse käes, suutis ta oma 112. sünnipäeval lugeda peast piiblivärssi.

GRG andmeil on pärast Fordi surma vanimaks elusolevaks ameeriklaseks 114-aastane Thelma Sutcliffe Omahast, Nebraska osariigist. Arvatavalt on maailma vanim inimene Jaapanis Fukuokas elav 118-aastane Kane Tanaka.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles