Suurvaktsineerimist hakkab koordineerima Marek Seer (6)

BNS
Copy
Marek Seer.
Marek Seer. Foto: Kristjan Teedema / Postimees

Sotsiaalministeeriumi juures asub esmaspäevast Covid-19 vaktsineerimise korraldamise töörühma juhina tööle praegune Lõuna meditsiinistaabi juht Marek Seer, kelle juhitava töörühma ülesanne saab laiema elanikkonna kaitsesüstimise korraldamine maikuu ja suve jooksul. 

«Marek Seeri ülesandeks saab kevade lõpus ja suvekuudel laiema elanikkonna kaitsesüstimise korraldamine koostöös tervishoiuasutuste, kohalike omavalitsuste ja riigiasutustega,» ütles tervise- ja tööminister Tanel Kiik.

«Aprillikuu lõpuni keskendume eeskätt vanemaealiste vaktsineerimisele, et kaitsta Covid-19 haigusest enim ohustatud inimesi. Mai- ja juunikuu eesmärk on pakkuda vähemalt ühe doosiga vaktsineerimise võimalust kõigile täisealistele, kes seda soovivad. Suvekuudel on peamine fookus juba teise doosiga vaktsineerimistel,» lisas Kiik.

Eestis on vähemalt ühe doosiga praeguseks vaktsineeritud ligi 290 000 inimest. «Eestisse laekuvad vaktsiinikogused võimaldavad peagi avada vaktsineerimise võimaluse järk-järgult kõigile soovijatele. Praegu käib ettevalmistus selleks, et inimeste vaktsineerimine tervishoiuasutustes kulgeks võimalikult sujuvalt,» ütles Marek Seer. 

Covid-19 vaktsineerimise korralduse töörühma ülesandeks saab vaktsineerimisplaani elluviimine ja elanikkonna vaktsineerimise korraldamine tänavu sügiseks. Samuti moodustatakse sotsiaalministeeriumi juurde vaktsineerimise strateegia töörühm, mis valmistab ette vaktsineerimise pikaajalise strateegia.

Seer on lõpetanud Tallinna tervishoiu kõrgkooli ja tal on terviseteaduste magistrikraad. 2005–2008 töötas tervishoiuametis erakorralise meditsiini osakonna juhatajana ning oli 2008-2018 Valga haigla juht. 2018. kuni 31. märtsini 2021 töötas Seer Tartu ülikooli kliinikumi juhatuse liikme ja haldusjuhina, oli ka kliinikumi juhatuse esimehe kohusetäitja. Koroonaviiruse kriisi ajal juhtis Seer koos Joel Starkopfiga Lõuna meditsiinistaapi.

Teise kvartali jooksul on praeguse info kohaselt oodata Eestisse neljalt vaktsiinitootjalt kokku enam kui miljon doosi vaktsiini. Kolmandas kvartalis kasvavad tarned eeldatavasti veelgi.

Eesti on seni ühinenud Euroopa Liidu Covid-19 vaktsiini ühishankes viie eelostulepinguga, mis puudutavad töötjaid (Pfizer/BioNTech, Moderna, AstraZeneca, Janssen Pharmaceutica NV ja CureVac.

Kommentaarid (6)
Copy
Tagasi üles