Intervjuu ⟩ Marek Seer on suureks väljakutseks valmis

Aimar Altosaar
, toimetaja
Copy
Tervise- ja tööminister Tanel Kiik ja vaktsineerimise korraldamise töörühma juht Marek Seer
Tervise- ja tööminister Tanel Kiik ja vaktsineerimise korraldamise töörühma juht Marek Seer Foto: Sander Ilvest

Vaktsineerimine Covid-19 epideemia mahasurumiseks jõudis organisatsiooniliselt uuele tasemele, kui eile kinnitati ametisse üleriigilise vaktsineerimise korraldamise töörühma juht Marek Seer. Tartu Ülikooli kliinikumi juhatuse ja Valga haigla juhtimise kogemustega Seeril on vastutusrikas ülesanne jõuda võimalikult kiiresti rahvastiku massivaktsineerimisega vähemalt 70-protsendilise vaktsineeritute osakaalu piirimaile.

Tänasel valitsuse istungil otsustatakse, kuidas hakkab tervikuna tööle vaktsineerimise juhtimisstruktuur.

Kuivõrd te tunnete, et olete selleks tööks ette valmistatud?

Ma ei oleks seda muidu vastu võtnud [kui poleks valmis], olen läbi Lõuna Meditsiinistaabi kuulunud vaktsineerimise juhtrühma. Kuna olen ka seal olnud pidevalt aktiivne, küllap siis mind märgati ja tehtigi see ettepanek.

Millised on teie tööülesanded?

Eesmärk on vaktsineerimise kui protsessiga operatiivselt tegutseda. Kui vaktsiinid on jõudnud Eestisse, tuleb need jaotada tervishoiuteenuste osutajate vahel. Tervishoiuteenuste osutajaid tuleb võimestada piirkondades, kus vaktsineerimine ei ole piisavalt hoogsalt käivitunud. Pean koordineerima tervishoiuasutustevahelist tööd vaktsineerimisel.

Kuidas te võimestate? Kuidas aitate järele näiteks Ida-Virumaad?

Võtame Ida-Virumaa või mõne Harjumaa piirkonna – saame hinnata, kui seal on konkreetne probleem, näiteks lihtsalt ei jõuta, siis saame teiste tervishoiupartneritega sinna appi minna. Olgu selleks siis haigla või eratervishoiuteenuse pakkuja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles