Koroonaviiruse teise laine suur suremus on paisanud India kaosesse. Pealinnas ähvardavad hauaplatsid saada paari päevaga otsa. Riigi krematooriumite ees lebavad tuhastamist ootavad surnukehad tänaval ning lähedastel palutakse ise võtta nende põletamiseks kaasa puud.

Suvetorm möllab New Delhi kohal, kui hauakaevaja Mohammed Shamim teeb kurnatult pausi, et vaadata, kuidas saabub järjekordne kiirrabiauto matmist vajava koroonaviiruse ohvriga. Eelmise saabumisest on möödas vaid mõni minut.

Ametlikult on surnud koroonaviiruse tõttu ligi 180 000 India elanikku, neist 15 000 sel kuul, kuigi leidub neidki, kelle hinnangul on tegelik ohvrite arv suurem.

Sotsiaalmeedia ja ajalehed on täis õõvastavaid pilte, kus rida rea järel hõõguvad tuleriidad ning krematooriumid pole suutelised surnukehade hulgaga toime tulema.

Televisioonis näidati, kuidas New Delhi veerel asuvas Ghaziabadis lebasid surilinaga kaetud laibad tuhastamise ootel kanderaamidel tänaval maas, juures nutvad sugulased.

Shamimi töökoormus on viimasel paaril nädalal kasvanud järsult, nagu ka teiste tema ametikaaslaste oma kogu Indias, kus viiruse teine laine on kontrolli alt väljunud ning võimud ei suuda sellega toime tulla.

Kommentaarid (5)
Copy