Ratas: Eesti prioriteet on koolide ja huvihariduse osaline avamine (4)

Brita-Maria Alas
Copy
Foto: Erik Peinar

Riigikogu esimees Jüri Ratas arutas Põhja- ja Baltimaade ametikaaslastega riikide taasavamist ja nentis kohtumisel, et Eesti üheks prioriteediks on koolide osaline avamine ja huvihariduse piirangute leevendamine. 

Ratas osales teisipäeval Põhja- ja Baltimaade (NB8) spiikrite videokohtumisel, arutledes Covid-19 vastastest meetmetest ning riikide taasavamise strateegiatest. Osalejad andsid ülevaate üldisest Covid-19 olukorrast oma riigis, vaktsineerimise tasemest ja piirangutest loobumise kavadest.

Riigikogu esimehe sõnul tuleb piirangute leevendamiseks olla kindel, et praegune nakatumise määra langus oleks püsiv, mistõttu ei tasuks piirangute leevendamisel võtta asjatuid riske. «Eesti prioriteet on koolide osaline avamine kontaktõppeks ning välispordi ja huvihariduse piirangute leevendamine.» Ratas rõhutas, et ühiskonna taasavamisel on oluline roll vaktsineerimisel.

Ratas andis kolleegidele ka ülevaate riigikogu kaugosalusega istungitest ja ütles, et sel kevadel onrRiigikogu menetluses peamiselt kiireloomulised eelnõud. Ta kinnitas, et Eesti jagab hea meelega oma kogemusi teiste parlamentidega. Ühtlasi on Eesti tema sõnul jätkuvalt pühendunud koostööle teistes digitaalsetes ja kübervaldkondades.

Videokohtumisel osalejad vahetasid infot ka parlamendiesimeeste V maailmakonverentsist (IPU). Ratas rääkis kohtumisel, et Eesti toetab parlamentaarses suhtluses interaktiivsust ning olenemata pandeemiast ei tohiks unustada ka teisi olulisi küsimusi nagu demokraatia, õigusriigi põhimõtted ja läbipaistvus. Ratas nimetas parlamentaarse koostöö oluliste valdkondadena julgeolekut, kaitsekoostööd, rohemajandust ja kliimaneutraalsust. Samuti kutsus ta NB8 riike osalema 18. septembril toimuval maailmakoristuspäeval.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles