Euroopa Liidu (EL) siseturu voliniku Thierry Bretoni sõnul on ühendusel juuli keskpaigaks piisavalt vaktsiinidoose, et kaitsepookimise võimalust pakkuda 70 protsendile elanikest, samas kui Prantsusmaa alustas esimese Euroopa riigina reisimiseks koroonaviiruse digitõendi katsetamist.

«ELis toodavad vaktsiine 53 tehast. Meie maailmajagu on nüüd suurim tootja maailmas USA järel,» lausus Thierry Breton Prantsusmaa ajalehele Le Figaro antud usutluses.

Voliniku kinnitusel on nüüd olemas selge ülevaade, kui palju vaktsiinidoose on parasjagu tootmises ning mitu miljonit neist on võimalik tarnida igal nädalal.

Voliniku sõnul jõuab EL peagi vaktsiiniga hõlmatuselt järele ka Ameerika Ühendriikidele, kus vähemalt ühe süsti on saanud pooled elanikud, sest tootmisvõimekus peaks kerkima suveks 200 miljoni doosini kuus.

Prantsusmaa on esimene ELi riik, kes hakkas katsetama reisimiseks mõeldud digitaalset koroonaviiruse sertifikaati, mis peaks suveks olema kasutatav kogu ühenduses.

Prantsusmaa kontaktide jälgimise programmi osaks olev TousAntiCovid äpp salvestab nüüdsest negatiivset koroonaviiruse analüüsi tulemust reisija telefoni ning rakendust katsetatakse alates sellest nädalast lendudel Korsikale ja Prantsusmaa ülemereterritooriumitele.

Katseprogrammi laiendatakse 29. aprillist nii, et see hõlmab ka vaktsineerimistunnistust, rääkisid ametnikud Le Monde’ile. 

Kartused, et sulgemismeetmete tõttu võib sündimus järsult langeda, paistavad vähemalt Inglismaal olevat alusetud.

Riikliku tervishoiuteenistuse (NHS) statistika kohaselt kahanes küll 2020. aasta mais esmaste sünnituseelsete nõustamiste broneerimine pisut, kuid näitajad taastusid peagi ning on jätkanud kasvamist. 2020. aasta viimases kvartalis broneeriti Inglismaal sünnituseelseid nõustamisi rohkem kui kunagi varem viimasel viiel aastal.

Kommentaarid
Copy