Egiptuses suri 2-aastane Eesti laps (4)

Sven Randlaid
, Toimetaja
Copy
Leinaküünal
Leinaküünal Foto: Liis Treimann

Egiptuses haigestus hiljuti ja suri Eestist pärit väikelaps, sama pere teine laps viibib hetkel haiglas.

Terviseameti andmetel haigestus perepuhkuse ajal Egiptuses alla 2-aastane laps, kes raske kõhulahtisuse tagajärjel seal suri.

Perekond saabus eelmisel nädalal tagasi Eestisse ning nende teine laps, kes on koolieelik, viibib hetkel Eestis haiglaravil.

Terviseameti info kohaselt ei tehtud nooremale lapsele Egiptuses ühtegi testi, seega täpselt ei ole teada, millesse ta nakatus. Diagnoos oli oksendamine ja kõhulahtisus.

Samuti pole teada, kas laps oli viirushaiguste vastu vaktsineeritud.

Ühtlasi kutsub terviseamet inimesi üles suhtuma ettevaatlikult puhkusereisidesse mistahes riikidesse. Eriti tähelepanelik tuleb olla reisimisel kolmandatesse riikidesse. «Meil ei ole usaldusväärset ajakohast infot sihtriigi tervishoiusüsteemi võimekuse kohta ega saa tagada, et te saate õigel ajal vajalikku abi,» hoiatab terviseamet.

Terviseamet rõhutab, et paljudes riikides levivad hoogsamalt ka teised ohtlikud nakkushaigused, millega riigid ei jõua Covid-19 koormuse tõttu tegeleda. Ehk välismaal on oht praegu nakatuda erinevatesse ohtlikesse nakkushaigustesse, mida ei pruugi tuvastada õigeaegselt ega saada ka õigeaegselt arstlikku abi.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles