VIDEO JA BLOGI ⟩ Kiik noomis Grünthali: seksistlikud ja šovinistlikud märkused ei sobi parlamenti (10)

Postimees
Copy
Tanel Kiik.
Tanel Kiik. Foto: Sander Ilvest

Tänasel valitsuse pressikonverentsil räägiti peale eelarvestrateegia ja koroonaolukorra ka parlamendikultuurist. Tervise- ja tööminister Tanel Kiik (Keskerakond) rõhutas, et šovinistlikud ja seksistlikud märkused ei sobi parlamenti, pidades silmas EKRE saadiku Kalle Grünthali eilset sõnavõttu.

Kiik rääkis pressikonverentsil esmalt koroonaolukorrast, kuid viis siis teema mujale. «Natuke tahaks rääkida ka poliitilisest kultuurist: aususest ja austusest. Mis seal salata, viimasel ajal on väga palju levitatud igasugu vandenõusid ja libauudiseid. Nii sotsiaalmeedias kui ka riigikogu tasandil teatud opositsioonierakonna poolt, kelle jaoks on inimeste hirmude ärakasutamine vaat et argipäev, mitte vastunäidustatud tegevus. Kutsuks üles sellise jama ära lõpetama. [---] Kord räägitakse politseiriigist, nüüd loen, et kõik Euroopa Liidu rahad on vaja seisata. Hoolimata sellest, et eelmine valitsus nende läbirääkimistega alustas. Nüüd tundub, et opositsioonis need enam ei sobi. Sellised ühiskonnavaenulikud tegevused tuleks lõpetada,» noomis Kiik.

Eraldi juhtis tervise- ja tööminister tähelepanu Kalle Grünthali sõnavõtule, milles rahvasaadik nimetas peaminister Kaja Kallast «lillekeseks». «Valeuudiste levitamise kõrval saab üha enam selgeks ka austuse puudumine parlamendierakondadesse ja valitsusliikmetesse. Kuulates neid šovinistlike sõnavõtte, ütleksin, et iga parlamendiliige on eeskujuks Eesti inimestele ja peab arvestama, et tema sõnal on väga suur kaal. Arvan, et sellised šovinistlikud-seksistlikud remargid ja märkused ei ole parlamenti sobivad ega ole tegelikult ka saunalavale sobivad. Neist võiks loobuda.»

Eelarvestrateegia ja koroonaolukorra kohta loe pikemalt blogist.

,

Tagasi üles