kommentaar ⟩ Aimar Ventsel: Kasahstan hõõrub kinni jäänud kondina suurvene šovinistide kurgus

Aimar Ventsel
, etnoloog
Copy
Aprilli teisel nädalal väisas Kasahastani Venemaa välisminister Sergei Lavrov, kes külastas tööövisiidi käigus pealinnas Nur-Sultanis ka õigeusu katedraali. 
Aprilli teisel nädalal väisas Kasahastani Venemaa välisminister Sergei Lavrov, kes külastas tööövisiidi käigus pealinnas Nur-Sultanis ka õigeusu katedraali. Foto: Venemaa välisministeerium/scanpix

Käesoleva aasta 30. märtsil pöördus Vene Föderatsiooni presidendi abi endine kultuuri- ja teadusminister Vladimir Medinski Venemaa parlamendi ülemkojas kolleegide poole üleskutsega arutada, kuidas «suurvene(laste) maad sattusid Ukraina, Kasahstani ja isegi Valgevene territooriumile».

Medinski on viimastel aastatel perioodiliselt silma paistnud skandaalidesse sattumisega. Näiteks väitis ta omal ajal, et ajaloos pole tähtis tõde, vaid ajalooteaduse eesmärk on patriotismi tõstmine.

Kui Venemaal sai popiks see, et tipp-poliitikud hankisid omale kõikvõimalikke vahendeid kasutades kõrgeid akadeemilisi kraade, siis jäi Medinski – tüüpilise Vene tipp-poliitikuna – vahele plagieeritud doktoritööga (mille raamatuversiooni sai osta ka Eesti raamatupoodidest).

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles