Läti minister: koroonasse haigestumine riigis kasvab, piirangute leevendamine ei tule kõne alla (3)

TVNET
Copy
Koroonatestide analüüsimine Lätis.
Koroonatestide analüüsimine Lätis. Foto: Janis/ZUMAPRESS.com/Scanpix

Võrreldes eelmise nädalaga kasvas Lätis koroonaviirusesse haigestumine 6,4 protsenti ja aprilli algusega võrreldes 22 protsenti, teatas Läti haiguste profülaktika ja kontrolli keskus.

Samuti suurenes ööpäevane Covid-19 uute juhtude arv: praegu registreeritakse neid keskmiselt 569, samas kui nädal varem oli see näitaja 538.

Kasvab ka hospitaliseeritud koroonahaigete hulk. Möödunud nädalal kerkis haiglasse paigutatud patsientide arv 69 inimeseni päevas. Üle-eelmisel nädalal oli neid 61.

Mõningat koroonasse haigestumise vähenemist täheldatakse vaid Vidzemes, samas kui mujal Lätis haigestumine kasvab. Jätkuvalt väheneb haigestumine üle 65-aastaste elanike seas, seda just tänu üha laialdasemale vaktsineerimisele selles vanuserühmas.

Koroonaviirusesse haigestumise dünaamika on kiirenemas peaaegu kõigis vanuserühmades, eriti aga noorukite ning sotsiaalselt ja majanduslikult aktiivsete inimeste seas ehk vanuserühmas 20-59 eluaastat.

Nakkuskordaja on praegu Lätis 1,04, samas kui eelmisel nädalal oli see 1,01.

«Covid-19 levikust tingitud epidemioloogiline olukord on ebastabiilne ja ohtlik, selle tõttu me ei või endale lubada edasisi samme (piirangute) leevendamiseks,» teatas Läti tervishoiuminister Daniels Pavluts.

Pavluts juhtis tähelepanu sellele, et möödunud nädalavahetusel koroonaga nakatumine kasvas.

Eelmisel nädalal vaktsineeriti Lätis üle 43 000 inimese. Alanud nädalal on oodata uusi suuri vaktsiinipartiisid ning vaktsineerimise tempo kiireneb, kinnitas minister.  

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles