USA president Biden valmistub 100 päeva täitumise eel kongressikõneks

BNS
Copy
Joe Biden.
Joe Biden. Foto: Yuri Gripas/Pool/epa

USA president Joe Biden kutsub oma kolmapäevases kongressikõnes tungivalt üles jätkama võitlust Covid-19 vastu; tegemist on presidendi ametisoleku 100 päeva täitumist märkiva pöördumisega kongressi mõlema koja poole.

Kõne välispoliitika osas kavatseb president rääkida oma pühendumusest viia Ühendriigid maailmaareenile tagasi, kinnitas Valge Maja pressiesindaja Jen Psaki.  

Presidendi pöördumise sisepoliitika osa keskmesse jääb Ameerika perede plaani avalikustamine ning «ajalooline investeering haridusse ja lastehoidu».

USA kongress on kiitnud heaks 1,9 triljoni dollari suuruse majanduse ergutuskava ja nüüd arutatakse uusi rahaeraldusi, et tagada töökohti ja arendada riigi taristut.

Neljapäeval täitub president Bidenil ametisoleku 100. päev ning selle järel külastab president Georgiat ja Philadelphiat. Asepresident Kamala Harris peab kõned Baltimore'is ja Ohios. 

Psaki sõnul ilmestab presidendi saja päeva esinemisi riigi eri osades juhtmõte seada Ameerika uuesti õigele rajale (Getting America Back on Track).  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles