Värskes Arteris ⟩ Kes lööb loomale haamriga pähe? Kui kalliks läheb rohepööre?

Kristina Herodes
, Arteri ajakirjanik
Copy

Selle nädala Arteris küpsetame lõkkekartuleid ning kehastume nõidadeks. Heidame pilgu koroonauudiste kulisside taha – mida tähendab intensiivne töö koroonatestide kullerina?

Loomakaitsja Heiki Valner peab Arteri kaaneintervjuus kurvastusega tõdema: ta on oma elu suurel missioonil läbi kukkunud. Sest kõigist tema pingutustest hoolimata on Eesti inimesed loomade vastu julmad. Sama julmad nagu nõukogude ajal! Kuid Valner jätkab võitlust.

Millal on paras aeg jalgrattal ümbermaailmareisile minna? Tuntud õhtujuht Tõnis Milling leidis, et 45-aastaselt on viimane aeg teha elus uus algus. Ta võtab jalgratta ning suundub ihuüksinda 34 tuhande kilomeetrisele tiirule.

A. Le Coqi joogitehase juht Tarmo Noop vaatab õlleraba laadimist veoauto kasti.
A. Le Coqi joogitehase juht Tarmo Noop vaatab õlleraba laadimist veoauto kasti. Foto: Margus Ansu

Rohelised ja loodussäästlikud valikud teevad ettevõtjale au. Kuid neil on oma hind! Eesti suurima joogitootja A. Le Coqi kauane juht Tarmo Noop tunnistab, et edumeelsete uuenduste hind pole üldse mitte väike.

Õnne planeedikaalu peal. Kuul kaaluks ta vaid 5 kilo.
Õnne planeedikaalu peal. Kuul kaaluks ta vaid 5 kilo. Foto: Kristjan Teedema

Kui palju sa kuu peal kaalud? Kuidas töötab gravitatsioon? Kõike seda saab teada AHHAA teaduskeskuse tuliuuel näitusel „Gravitatsioon!“ Arter käis asja uurimas. Sai adrenaliini lakke küll!

Arter käis külas Võrumaal Vanaema aias, kus kasvavad vanade taluaedade vintsked sordid.  Nüüd on aed kolimas uude kohta. Kuidas pererahvas selle tohutu tööga toime saab?

Kõigest sellest ja paljust muustki põnevast saate lähemalt lugeda juba selle nädala Arterist!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles