ülevaade ⟩ Marini valitsus jätkab ebatäiusliku eelarvekompromissiga

Berit Nuka
, toimetaja
Copy
Soome peaminister ja sotsiaaldemokraatide juht Sanna Marin ajakirjanike ees üleeile. 
Soome peaminister ja sotsiaaldemokraatide juht Sanna Marin ajakirjanike ees üleeile. Foto: Emmi Korhonen/lehtikuva/imago Images/scanpix

Kuigi kõiki erimeelsusi Soome viis võimuerakonda eile lahendada ei suutnud ja eelarvestrateegiale viimase lihvi andmine kestab veel tänagi, on valitsuskriis vähemalt selleks korraks möödas.

«Oleme koos valitsusparteide esimeestega leidnud kokkuleppe kesksetes küsimustes,» lausus sotsiaaldemokraadist peaminister Sanna Marin eile päeval oma ametiresidentsi juures ajakirjanike ette astudes. «Oleme kõik tulnud üksteisele vastu, kõik on olnud paindlikud ja on olnud tahet. Ükski erakond ei kõnni siit minema, vaid alles jääb viis parteid.»

Kõige teravam vastasseis enam kui nädala kestnud kõnelustel oli Marini ja valitsusparteidest parempoolseima Keskerakonna esimehe Annika Saarikko vahel, kuid eile esineti üksmeelselt ning viimane tänas peaministrit soovi eest lahendus leida.

«Kokkulepe pole täiuslik, kuid elu on seda harva,» lausus Saarikko. «On tähtis, et valitsus suudab edastada sõnumi, et on võimeline otsustama. Võimeline lahendusteks. Tähtis on õige suund ja võimekus Soomet reformida, vastutustunne majanduse suhtes.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles