Vanaselja: Isamaa Tartu piirkonna juhatus peab võtma vastutuse (1)

Brita-Maria Alas
Copy
Kristjan Vanaselja
Kristjan Vanaselja Foto: Mihkel Maripuu

Isamaa liikmeühenduse Parempoolsed juhi Kristjan Vanaselja sõnul peaks Tartu piirkonna juhatus pärast hiljutist massvärbamist vastutuse võtma. 

Neljapäeva hommikul edastas erakond Isamaa esimees Helir-Valdor Seeder erakonnakaaslastele kirja, kus mõistis hukka Isamaa Tartu piirkonnas toimunud massvärbamise. Isamaa Tartu piirkonnaga liitumise nimel meelehea pakkumine heidab Seederi sõnul negatiivset varju kogu erakonnale. 

Parempoolsete juhi hinnangul ei ole sääraste skeemide korraldajatel Isamaas kohta ja Tartu piirkonna juhatus eesotsas Kaspar Kokaga peavad võtma tehtu eest vastutuse.

«Tartus toimunu meenutab vägagi mõne aasta eest Pärnus aset leidnud värbamist, kus erakonda toodi kriminaalse taustaga inimesi. See ei ole enam ühe või kahe inimese isiklik algatus, vaid süstemaatiline käitumine,» arvas Vanaselja.

Kuna liikmete vastuvõtuks andis heakskiidu kogu Tartu piirkonna juhatus, lasub ka vastutus Vanaselja hinnangul piirkonna esimehe ja juhatuse õlul. «Mainekahju erakonnale sündis läbi Tartu piirkonna juhatuse otsuse kiita heaks liitumisavaldused eelkontrolli tegemata. Piirkonna esimees ja juhatus jätsid oma töö tegemata. Tegu on äärmiselt kahetsusväärse olukorraga ja erakonna esimehe katsed seda pisendada on häbiväärsed,» sõnas Vanaselja.

Samas märkis ta, et viimasel nädalal ilmsiks tulnud uudiste põhjal on erakonna juhatuse volituste pikendamiseks korraldatud e-hääletus kaotanud igasuguse legitiimsuse ning erakond vajab suurkogu, kus kõik liikmed saaksid võimaluse valida Isamaale uued, väärikad ja ausad juhid.

«Südametunnistusega erakonnakaaslased ei tohi lahkuda ja kutsume neid liituma Parempoolsetega, et anda erakonnale uus hingamine ning seista Isamaa väärtuste eest,» lisas ta.

Parempoolsed tegid volikogule ettepaneku korraldada erakonna korraline suurkogu enne 13. juunit, kasutades selleks nii e-platvorme kui piirkondades avatavaid jaoskondi.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles