Võimumängud: Isamaa jätkab mais pooliku juhtkonnaga (11)

Andrus Karnau
, toimetaja
Copy
Kontroll Isamaa üle on Seedril käest libisemas.
Kontroll Isamaa üle on Seedril käest libisemas. Foto: Eero Vabamägi

Isamaa esimees Helir-Valdor Seeder pikendas küll eestseisuse ja enda volitusi, aga unustas sama teha ­aukohtu ja revisjonikomisjoni volitustega, nii lähebki erakond pärast 11. maid edasi pooliku juhtkonnaga.

Loe artiklist, kes võib tõusta erakonna uueks juhiks.

Isamaa juhtimise ümber hoogu koguvas skandaalis on see küll vaid üks pisiasi, kuid iseloomustab hästi olukorda, kus Seeder ja tema lähim kaasvõitleja, riigikogu liige Priit Sibul kaotavad päev-päevalt üha enam kontrolli partei üle.

Võimu libisemine Seedri haardest ebamäärasesse tühjusesse algas mullu suvel, kui tekkis ühendus Parempoolsed, kaos sai hoogu jaanuaris, mil lagunes valitsuskoalitsioon, ja on võtnud aprillis ennenägematud pöörded.

Loe artiklist, mida peetakse parempoolsete nõrkuseks ning milliste lubadustega meelitati parempoolsete potentsiaalne liider Joakim Helenius väidetavalt konkurendi ridadesse.

Kirjutame, kes on see parempoolsete hulka kuuluv uus partei liige, keda nähakse ühe võimaliku uue juhina ning kuidas avalik hääletamine Isamaa volikogus kindlustab Seedri võimu.

Kommentaarid (11)
Copy
Tagasi üles