Tiit Terik: katkised teed ja puudulik huviharidus noori maale ei meelita

Toomas Kask
, Saatejuht
Copy
Tiit Teriku sõnul paneb inimene ennast selle KOVi hingekirja, kust saab paremaid teenuseid, ja nii saavad maksuraha linnad, vallad aga jäävad ilma. 
Tiit Teriku sõnul paneb inimene ennast selle KOVi hingekirja, kust saab paremaid teenuseid, ja nii saavad maksuraha linnad, vallad aga jäävad ilma. Foto: Andres Haabu

Eesti Linnade ja Valdade Liidu (ELVL) juhatuse esimees Tiit Terik rääkis Postimehe otsesaates, et riigieelarve strateegia (RES) kärped, mis puudutavad omavalitsuste teid ja laste huviharidust, takistavad maaelu elavdamise eesmärgi saavutamist. «Kui tahame, et terves Eestis elu käiks ja igas aknas põleks tuli, ka väiksemates valdades ja külades, siis on vaja eeskätt noorperesid,» sõnas ta, lisades, et katkised teed ja puudulik huviharidus noori maale elama ei meelita.

Haridusministeeriumi otsus kärpida huvihariduselt suisa 50 protsenti riigi toetust tuli omavalitsustele väga halva üllatusena, tunnistas linnade ja valdade liidu juht.

Tiit Terik usub, et suuremad keskused nagu Tallinn, Tartu ja Pärnu saavad oma eelarveliste võimalustega jätkuvalt pakkuda noortele huviringe, aga küsimus on maapiirkondade ja väiksemate omavalitsuste võimekuses. «Näiteks Ida-Virumaa, kus eelmise aasta numbrid olid ka üksikisiku tulumaksu laekumise osas punases,» märkis ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles