Granaadisupp: kodutu tekitas Tallinna kesklinnas pommipaanika (1)

Andres Einmann
Copy
Politsei peatas Liivalaia tänaval sõitnud liinibussi, et evakueeritud majaelanikel oleks koht, kuhu sooja minna.
Politsei peatas Liivalaia tänaval sõitnud liinibussi, et evakueeritud majaelanikel oleks koht, kuhu sooja minna. Foto: Mihkel Maripuu

Sõbra suppi sööma kutsunud kodutu ärritus tänavu veebruari alguses Tallinna kesklinnas asuva abikeskuse töötajate peale, kuna ta kaaslasele ei antud supiköögis süüa. Mees sõi vaikides oma supist pool ära, asetas supikaussi granaadi, tõstis toidunõu töötajate laua peale ja jooksis välja. Sellega käivitus sündmuste ahel, mis viis liikluse sulgemiseni Lastekodu tänaval ja majaelanike evakueerimiseni.

3. veebruar algas narkosõltlaste abikeskuses Convictus tavaliselt. Uksed avati kell 10. Narkosõltlased käisid arstikontrollis, said süüa ja vahetasid süstlaid. Kella 13 paiku saabus 37-aastane Vitali Jekimov koos sõbraga. Jekimov käis meditsiiniõe juures ja kutsus siis oma sõbra sööma. Ent abikeskus annab tasuta suppi vaid registreeritud klientidele ja seepärast juhatati sõber majast välja.

«Vitalik tuli hoonesse sisse ja rääkis, et sõbral olid varem probleemid narkootikumidega ja talle tuleb süüa anda. Selgitasin Vitalikule, et mine ise sööma, tõin talle suppi ja leiba ning läksin ise kööki,» rääkis politseile keskuses kokana töötav Irina. Jekimov jäi üksi oma suppi sööma, samas tegi miski mehe olekus Irina ettevaatlikuks ja ta läks igaks juhuks söögisaali vaatama.

Loe artiklist, kuidas sündmused hargnesid edasi, mis tüüpi granaadi jättis Vitalik supikaussi, kuidas politsei käivitas operatsiooni ning mida hiljem tabatud Vitalik oma teo põhjenduseks ütles.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles