Türklased pelgavad ajutise alkoholimüügi keelu muutumist kuivaks seaduseks

Postimees
Copy
Paljud türklased seadsid eile sammud alkoholi varuma, sest järgmisel kahel ja poolel nädalal ei saa seda ühestki kauplusest. Pildil alkoholipood Istanbulis.
Paljud türklased seadsid eile sammud alkoholi varuma, sest järgmisel kahel ja poolel nädalal ei saa seda ühestki kauplusest. Pildil alkoholipood Istanbulis. Foto: ERDEM SAHIN / EPA / Scanpix

Eilsest Türgis kehtestatud rangete sulgemismeetmete üheks osaks on täielik alkoholimüügi keeld, kuid paljude hinnangul pole sellel mingit pistmist pandeemiaga, vaid samm on president Recep Tayyip Erdoğani katse suruda kogu ühiskonnale peale islamiusu reegleid ning sekulaarse eluviisiga türklased pelgavad, et ajutisest keelust võib saada pikaajaline kuiv seadus.

Erdoğani islamistlike juurtega Õigluse ja Arengu Partei otsus keelata kuni 17. maini alkoholi müük tõi eile kaasa tormijooksu kauplustele, kus inimesed püüdsid varusid täiendada.

Valitsuse väitel kehtestasid nad keelu, kuna ei soovi anda avatuks jäävatele supermarketitele alkoholimüügi monopoli ajaks, mil väiksemad poed tuleb sulgeda.

Hulga türklaste silmis on tegu aga meetmega, mis pole kuidagi seotud koroonaviirusega võitlemisega ning seda kinnitab nende sõnul kasvõi asjaolu, et üks väheseid erandeid üldisest sulgemisest tehti mošeedele, kus inimesed saavad jätkuvalt palvetada.

«Ma ei arva, et sellel on pistmist koroonaviirusega. Ma arvan, et valitsus mõtles, et keelame selle nüüdsest ära, nii et inimesed vähehaaval harjuvad sellega,» lausus Reutersile Istanbulis hiljuti ülikooli lõpetanud Adem Gülen.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles