Advokaadid Kanguri ja Kilgi vestlust ei lekitanud

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rein Kilk.
Rein Kilk. Foto: Elmo Riig / Sakala

Advokatuuri juhatus ei tuvastanud, et maadevahetajate kaitsjad oleksid lekitanud ajakirjanikele Kalev Kanguri ja Rein Kilgi pealtkuulatud vestluse, ega pidanud seetõttu aukohtumenetluse alustamist vajalikuks.

Kõik advokaadid on seletustes kinnitanud, et kõnealuses kriminaalasjas pole kriminaalasja toimikut näidatud, sellest koopiat tehtud ega toimiku materjale muus vormis kolmandatele isikutele, sealhulgas ajakirjandusele edastatud, ütles advokatuuri kantsler Kristel Voltenberg Õhtulehele.

Advokatuuri juhatus ei tuvastanud advokaatide käitumises minetusi ning otsustas mitte teha advokatuuri aukohtule ettepanekut aukohtumenetluse algatamiseks.

Muuhulgas märkis juhatus sedagi, et kriminaalasja toimiku materjalid olid esimest korda ajakirjandusele kättesaadavad veel enne seda, kui materjalid said endale tutvumiseks kaitsjad.

Ka riigiprokuratuur on tuvastanud, et ülekuulamise protokolli pole ajakirjanikele edastatud prokuratuurist ega kaitsepolitseist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles