GALERII ⟩ Missioonidel teeninud kaitseväelased said kätte missioonimedalid

Postimees
Copy

Kaitseminister Kalle Laanet andis missioonidel ning operatsioonidel käinud Eesti kaitseväelastele medalid nende teenistuse eest.

Kaitseminister andis medalid kaitseväelastele teenistuse eest operatsioonidel ja missioonidel Malis (Barkhane, MINUSMA ja EU Training Mission - EUTM), Afganistanis (RSM - Resolute Support Mission), Vahemerel (EUNAVFOR MED) ning Liibanonis (UNTSO/UNIFIL).

Laanet märkis, et Eesti tegutseb kriisidest räsitud piirkondades, mis tunduvad väga kauged ja võõrad, kuid ometi mõjutavad otseselt kõigi liitlaste, sealhulgas ka meie enda julgeolekut.

«Tänu osalemisele rahvusvahelistel sõjalistel operatsioonidel ja missioonidel oleme täna ja tulevikus üha targemad ja tugevamad. Kaitseväelased ja kaitseliitlased saavad liitlastega koostegutsemisel kogemusi väga erineva maastiku, kliima ja kultuuriga paikades tuues kodumaale uut teadmist ja kogemust,» lausus ta.

«Eesti jalajälg kriisiohjes – eriti Afganistanis, Iraagis ja Malis – on märkimisväärne arvestades meie riigi ja kaitsejõudude suurust ning meie peamised liitlased – USA, Prantsusmaa, Suurbritannia ja teised – hindavad kõrgelt teie ja teie kaasvõitlejate professionaalsust ja pühendumist iga missiooni eesmärgile, mis on muutunud Eesti üheks tunnustatumaks kvaliteedimärgiks,» sõnas Laanet.

Laanet märkis, et iga rahuvalve operatsioon või missioon lõpeb kunagi – NATO liitlased otsustasid, et Alliansi väed lahkuvad Afganistanist hiljemalt 11. septembril, kui täitub 20 aastat terrorirünnakutest USA vastu 2001. aastal. ISAF, mis kestis kuni 2014. aasta lõpuni, oli üks raskemaid rahutagamise operatsioone.

«Loodame, et Afganistan ei pöördu tagasi kaose, islami fundamentalismi ja terrorismi juurde. Eesti jätkab koostööd Prantsusmaaga ja teiste partneritega Malis, et vältida selle riigi ja kogu Saheli regiooni talibaniseerumist,» sedastas ta.

Minister tänas ka kaitseväelastele perekondi ning lähedasi, kelle toel on hindamatu väärtus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles