Purga: kõik 11 lõppvooru jõudnud tööd rikastaksid oma tasemelt Eesti kultuurielu (1)

Meinhard Pulk
, reporter
Copy
Heidy Purga FOTO: Urmas Luik/Pärnu Postimees
Heidy Purga FOTO: Urmas Luik/Pärnu Postimees Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Riigikogu kultuurikomisjoni liikme Heidy Purga (RE) sõnul on oluline, et komisjoni otsus riiklikult tähtsatest kultuuriehitistest hõlmas objekte erinevatest Eesti piirkondadest.

Riigikogu kultuurikomisjon otsustas nimetada järgmisteks kultuurkapitali vahenditest toetatavateks riiklikult tähtsateks kultuuriehitisteks Tartu südalinna kultuurikeskus SÜKU, Narva Kreenholmi kultuurikvartali «Manufaktuur», Arvo Pärdi nimelise muusikamaja ning Rahvusooperi praeguse hoone juurdeehituse.

«See nimekiri on suurde saali saadetud pingereana ehk prioriteetsuse järjekorras. Reformierakonna vaates on mul hea meel, et kõik meie toetatud objektid pääsesid lõppnimekirja. Nende järjestusse seadmisel toetasime Tartu südalinna kultuurikeskust SÜKU, mis vastab kõige paremini kultuurikomisjoni etteseatud kriteeriumitele ja on projektina kõige paremini ette valmistatud. Meie jaoks on oluline ka see, et väljavalitud objektid asuvad Eesti eri piirkondades, kuid esindatud on ka pealinn,» lausus Purga.

«Tahan tänada kõiki neid projekte, kes konkursil osalesid ja rõhutan, et see, et osad neist valituks ei osutunud, ei tähenda, et nad jäävad väljaehitamata. Vastupidi, kõik 11 lõppvooru jõudnud tööd on oma tasemelt sellised, et nad rikastaksid Eesti kultuurielu ja ma loodan, et võimalikult paljudega neist õnnestub samuti edasi minna,» lisas ta.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles