Video ⟩ Riigikogu liige müksas autoga tuntud protestijat (54)

Meinhard Pulk
, toimetas
Copy

Keskerakondlasest riigikogu liige Igor Kravtšenko sõitis esmaspäeval otsa Toompea ees koroonapiirangute vastu protestinud Daniel Rüütmannile, kirjutas ERR.

Rüütmannil pole enda sõnul kahtlustki, et tegu oli tahtlik. Ta kinnitas, et räägib juhtunust juristiga ning valmistab ette kahjunõuet.

«Tahtlik müksamine oli, see on fakt. Alati oleks saanud signaali anda, sest ma olin hõivatud politseiga vesteldes,» kirjutas ta sotsiaalmeedias.

Keskerakondlane Igor Kravtšenko Toompea lossi koridoris.
Keskerakondlane Igor Kravtšenko Toompea lossi koridoris. Foto: Mihkel Maripuu

Kravtšenko palus juhtunu eest vabandust ning avaldas kahetsust.

«Eile tööle liikudes müksasin autoga parklas politseinikuga tulises vaidluses olevat meesterahvast. See oli minust mõtlematu,» ütles Kravtšenko. «Lubasin Riigikogu ees juba pikemat aega toimuvatel aktsioonidel kahjuks enda üle võitu saada ja käitusin lubamatult. Kahetsen tehtut ja vabandan nii kodaniku kui ka oma fraktsiooni ja kõikide kolleegide ees.»

Politsei- ja piirivalveameti valvebüroo riigikogu valvegrupi juht Valter Prank ütles Postimehele, et politsei on juhtunu mõlema osapoolega ühendust võtnud. «Jalakäija ei saanud juhtunu käigus vigastada ning ta ei soovi politseile avaldust esitada. Kuna meile teadaolevalt on sõidukijuht ja jalakäija pärast intsidenti ka omavahel suhelnud, ei ole praegu menetluse alustamiseks põhjust,» selgitas Pank. 

«Küll aga tuletasime autojuhile meelde, et sellises olukorras on parkimisplatsil viibiva ja sõiduki liikumisteekonnale jääva inimese tähelepanu tõstmiseks ka teisi võimalusi ning tema valitud käitumisviis ei olnud kindlasti õige,» toonitas Pank. 

Vaata videot siit.

Kommentaarid (54)
Copy
Tagasi üles