Lennusadam avatakse saja päeva pärast

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kultuuripealinna aasta lõpetamine Lennusadamas.
Kultuuripealinna aasta lõpetamine Lennusadamas. Foto: Andres Haabu

Lennusadama pidulik avamine toimub 11. mai õhtul ning alates laupäeva, 12. mai hommikust on muuseum avatud kõigile külastajatele.


Avamise nädalavahetusel on uus muuseum avatud erigraafikuga ööpäevaringselt, et võimaldada kõigil mereajaloo huvilistel uut muuseumit kohe avamisjärgselt külastada. Põnevaid üritusi toimub ka Lennusadama alal vesilennukite angaaride ümbruses, teatas Lennusadama turundusjuht Triin Visnapuu.

Kokku ootab Lennusadam käesoleva aasta jooksul 100 000 külastajat Eestist ja välismaalt. Juba täna toimub Lennusadamasse ekskursioonide broneerimine ning muuseumi juht Urmas Dresen julgustab inimesi seda võimalust kasutama. «Miks mitte võtta koos pere ja sõpradega üheskoos ette põnev rännak Eesti mereajalukku Lennusadama giidide juhendamisel,» kutsus Dresen inimesi üles.

Sada päeva enne avamist käivad Lennusadamas kiired ettevalmistustööd. Eelmisel aastal koliti angaaride alla rannakahurid, Maasilinna vrakk ning allveelaev Lembit. Viimastel nädalatel on Lennusadamasse toodud ka vesilennuk Short 184 ning mitmed teised täismõõtmetes eksponaadid: navigatsiooniseadmed, poid, miinid, paadid ja purjekad. Lisaks eksponaatidele tuleb Lennusadamasse ka mitu matkurit, millest esimene, Kollane Allveelaev, on juba angaaride all ja peagi valmis viima külastajad endaga rännakule maailma vetesse.

Avamiseni jäänud päevi ja nädalaid tähistab Lennusadam koos oma Facebooki fännidega – alates tänasest käivitub Lennusadama Facebooki lehel viktoriin, millel osalejad saavad võita uue muuseumi pääsmeid. Peaauhinnaks on eriekskursioon võitjale ning kuni tema kuuele sõbrale vahetult enne muuseumi avamist. Peaauhind loositakse välja kõigi osalejate vahel kaks nädalat enne muuseumi avamist ehk 27. aprillil.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles