Helle-Moonika Helme: kapo ei näinud meeleavalduses ohtu (4)

BNS
Copy
Helle-Moonika Helme (EKRE).
Helle-Moonika Helme (EKRE). Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna (EKRE) liikme Helle-Moonika Helme väitel ei näinud kaitsepolitseiamet Toompea meeleavaldustes ohtu põhiseaduslikule korrale, kuid ometi põhjendati ebaproportsionaalselt suurte politseijõudude kohaletoomist just selle ohuga.

Helme ütles kolmapäeval riigikogus peaminister Kaja Kallasele, et on tutvunud kapo ohuhinnanguga ning selles ei ole hoiatust, nagu oleks nakkushaiguste ennetamise ja tõrje seaduse vastased meeleavaldused ohustanud põhiseaduslikku korda. 

Helme sõnul toetusid politsei- ja piirivalveameti peadirektor Elmar Vaher ja siseminister Kristian Jaani just kapo ohuhinnangule, mille järgi olevat meeleavaldused ohuks põhiseaduslikule korrale.

Kallas vastas Helmele, et politseil on pädevus ja õigus reageerida ohtudele vastavalt vajadusele ning et politsei eesmärk oli meeleavaldusel tagada see, et inimesed järgiksid avalikul koosolekul nakkuse leviku ennetamise reegleid. Seda ülesannet täites oli politsei‑ ja piirivalveamet abiks terviseametile.

Kallas rõhutas, et terviseameti ohuhinnang on seotud nakkushaiguse leviku tõkestamisega,  politsei ohuhinnang aga seotud sellega, kuidas meeleavaldajad käitusid.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles