Karilaid Helmele: siseminister on oma ala professionaal (16)

Loora-Elisabet Lomp
Copy
Jaanus Karilaid.
Jaanus Karilaid. Foto: Remo Tõnismäe

EKRE aseesimees Martin Helme leiab, et politsei- ja piirivalveameti juht Elmar Vaher, siseminister Kristian Jaani ja peaminister Kaja Kallas peavad aprilli alguses toimunud meeleavaldustel politsei ülereageerimise tõttu ametist lahkuma. Keskerakonna aseesimees Jaanus Karilaid leiab, et EKRE ei tohiks poliitilisi punkte hankida siseturvalisuse arvelt. 

Karilaiu sõnul on aastatepikkune töö viinud Eesti politsei usaldusväärsuse sellisele tasemele, millest palju Euroopa Liidu liikmesriigid vaid unistavad. «Ka praegusel juhul politsei tegevusele ju sisulisi etteheiteid pole – ei kasutatud vägivalda, ei omavolitsetud, oldi avatud dialoogile ja konsulteeriv,» lisas Karilaid. 

Keskerakonna aseesimees tuletas meelde, et kõik ohuhinnangud ei saagi olla avalikud ja et Eestis kehtib endiselt riigivastutuse seadus, mille alusel hüvitatakse eksimused.

«Selline vastandamine – kodanik versus riik – nagu seda viljeleb EKRE esimees, viib meid ajas tagasi. Täna peaks olema positiivne, et siseministriks on oma ala professionaal, kes kriisi hetkel juhib ametkonda praktiliselt, mitte ei jahi ebakõlade pealt poliitilisi punkte,» selgitas Karilaid. 

Kommentaarid (16)
Copy
Tagasi üles