Peaminister Kallas osaleb Euroopa Liidu tippkohtumisel Portos

Postimees
Copy
Peaminister Kaja Kallas.
Peaminister Kaja Kallas. Foto: Sander Ilvest

Peaminister Kaja Kallas suundub reedel Portugali Portosse sotsiaaltippkohtumisele, mille raames toimub konverents ning Euroopa Liidu (EL) riigipeade ja valitsusjuhtide mitteametlik kohtumine.

«Meie fookuses on olulised sotsiaalküsimused, mida üheskoos lahendades peame leidma tee, kuidas tervisekriisist väljuda ning keskenduma ka digi- ja rohepöördele nii, et see oleks võimalus kõigile,» rääkis Kaja Kallas. «Tippkohtumine annab lisaks võimaluse kohtuda kolleegidega silmast silma, seda pole kahjuks kestev tervisekriis meile pikalt võimaldanud.»

«Kahjuks on selge, et pandeemia ei möödu ühe või kahe hooajaga. Seetõttu on väga tähtis, et me teeme üheskoos Euroopa riikidega ettevalmistusi pikemas vaates, näiteks nii vaktsineerimise korralduses või ohutut reisimist puudutavates küsimuses,» lisas peaminister.

Kallas võtab osa täna sotsiaaltippkohtumise raames toimuvast konverentsist, kus ta osaleb innovatsiooni ja oskusi käsitleval paneelarutelul. Sellele järgneval õhtusel kohtumisel arutab Kallas koos teiste liikmesriikide juhtidega Covid-19 pandeemia olukorda ning ELi välissuhteid.

Laupäeva hommikul keskenduvad ELi riikide juhid sotsiaalõiguste teemadele, sealhulgas sellele, kuidas tagada kõiki eurooplasi kaasav majanduse taaskäivitamine, seades keskmesse hariduse ja oskused. Arutatakse võimalusi luua töökohti ja parandada töökvaliteeti ning võidelda vaesuse ja sotsiaalse tõrjutuse vastu.

Kohtumisel on plaanis võtta vastu Porto deklaratsioon, mis käsitleb tööturu, oskuste ja sotsiaalkaitse olulisust rohe- ja digipöörde edukal elluviimisel.

Laupäeva lõunal osaleb Kallas ELi riikide ja institutsioonide juhtide videokohtumisel India peaministri Narendra Modiga. 

Lisaks on peaminister Kallasel plaanis kohtumised Poola peaministri Mateusz Morawiecki, Hispaania peaministri Pedro Sáncheze ning Euroopa Komisjoni presidendi Ursula von der Leyeniga.

Kallas naaseb Eestisse laupäeva õhtul.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles