Galerii ⟩ Viru keskuses avati pressifoto aastanäitus

Copy

Eesti Pressifotograafide Liit (EPFL) avas esmaspäeval Tallinnas Viru keskuses pressifoto aastanäituse.

Näitus jääb Viru Keskuses avatuks kuni 23. maini. Pärast Tallinnat saab parimaid pressifotosid uudistada Tartus, Narvas, Pärnus, Rakveres, Jõhvis, Võrus ning mujal Eestis.

Eelmise aasta foto- ja videoauhindade võitjad kuulutati välja märtsi alguses, kuid piirangute tõttu ei saanud siis näitust avada.

2020. aasta uudisfoto võitja on Äripäeva fotoreporter Liis Treimann fotoseeriaga «Teine laine. Kui intensiivis on kas või üks vaba koht, on mu hing rahul.» Seeria on pildistatud 2020. aasta detsembris riigi suurimaks puhangukoldeks kujunenud Ida-Virumaa haiglate koroonaosakondades.

Sama fotoseeriaga võitis Liis Treimann ka «Aasta pressifoto 2020» preemia.

Parima olemusfoto auhinna sai Stanislav Moškov Õhtulehest fotoseeriaga «Rahvusballett karantiinis». Fotoseeria on tehtud Eesti Rahvusballeti trupist eriolukorra ajal.

Parima spordifoto võitis Postimehe fotoreporter Tairo Lutter fotoga «Esinumber». Foto on tehtud Eesti tennise esinumbrist Anett Kontaveitist kodusel Fed Cup turniiril.

Parima portreefoto auhinna sai Andras Kralla Äripäevast fotoga «Visionäär», millel on Jaan Manitski, kes arendab kodukülas Viinistul kunstielu.

Kategooriate nominendid ja võitjate tööd leiab EPFLi kodulehelt.

Pressifoto žürii, mille esimees oli Eesti Meediaettevõtete Liidu liikmeslehtede esindajana Äripäeva uudiste ja uuriva toimetuse juht Viivika Rõuk, hindas fotosid jaanuari alguses. Eestist olid fotosid hindamas ajakirjanik Jaanus Piirsalu ja spordifotograaf Joosep Martinson. Välismaised žüriiliikmed olid seekord Leedu dokumentaalfotograaf Tadas Kazakevicius ning Soome juurtega ent Hollandis tegutsev koolitaja, visuaalne kunstnik, toimetaja ja kuraator Rebecca Simons.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles