Kallas: abi peab inimesteni jõudma võimalikult kiiresti (16)

BNS
Copy
Peaminister Kaja Kallas.
Peaminister Kaja Kallas. Foto: Sander Ilvest / Postimees

Peaminister Kaja Kallase sõnul peavad EL-t taasterahastu rahad jõudma võimalikult kiiresti Eesti inimeste ja ettevõteteni.

Kallas kirjutas sotsiaalmeedias, et Eesti majandus, paljud ettevõtted ja inimesed on saanud koroonakriisis kannatada. «Täna hääletas riigikogu, kas usaldada valitsuse tahet toetada koroonakriisis kannatanud Eesti ettevõtteid ja inimesi EL-i taasterahastust kuni 1,5 miljardi euroga. Kaalul oli see, kui kiiresti Eesti majandus kriisist välja tuleb ning milline on Eesti tulevikukindlus, eriti digi- ja rohepöörde jaoks,» kirjutas valitsusjuht.

«Abi peab jõudma meie inimeste ja ettevõteteni kiiresti, siin ei saa aega kaotada,» kirjutas Kallas ja lisas, et see oli põhjus, miks valitsus otsustas sekkuda ja siduda EL-i taasterahastu heakskiitmise usaldusküsimusega.

Kallas tõi välja, et taastekava rahadest saab turismisektor 17,7 miljonit, viimase miili netiühenduse tagamiseks kulub 24,3 miljonit, ettevõtete konkurentsivõime toetamiseks välisturgudel 33 miljonit ja investeeringud ettevõtete digipöördeks 73 miljonit.

Investeeringud innovatiivsete rohetehnoloogiate kasutuselevõtuks saavad olema 206 miljonit, Rail Balticu osaks oleva Ülemiste ühisterminali rajamine saab 31 miljonit ning Tallinna Vanasadama trammiliini rajamine 26 miljon. Õiglase ülemineku fondiga läheb Ida-Virumaa toetuseks kokku 353 miljonit, sellest 199 miljonit taaskäivitamise kavast ja 154 pikaajalisest EL-i eelarvest.

Kommentaarid (16)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles