Finantssektor liigub iseseisvuse suunas

Change
Copy
Foto: Change

Finantsteenuste sektor on muutuste tuultes, mida on kahtlemata mõjutamas ka koroonapandeemiast tingitud sanktsioonid ja ebakindlus. Segasest ajast hoolimata võib näha trendi, kus finantsrakendused muutuvad sõltumatumaks ja avatumaks.

 

Mis on internet 3.0 ja kuidas see rahandust mõjutab?

Vaadates tagasi interneti arengule, saame eristada erinevaid ajajärke. 90ndate internet oli primitiivne, kus kasutajad oli valdavalt info tarbija rollis, sisu postitasid vähesed ning kasutaja ja veebilehe vahelist dialoogi praktiliselt ei esinenud. Veebitehnoloogia arenguga hakkas esile kerkima nn sotsiaalne veeb, mis võimaldas luua interaktiivseid veebiplatvorme, kus kasutajad said ise sisu luua. Nii läksid massidesse sellised leheküljed nagu YouTube, Facebook, Twitter jt.

Veeb 3.0 on interneti evolutsiooni järgmine etapp, kus veebirakendused on detsentraliseeritud. Just sellised plokiahela tehnoloogiale ehitatud lahendused võimaldavad kõigil luua rakendusi, mis ei sõltu kesksest ettevõttest või teenusepakkujust. See tähendab ühtlasi seda, et lisaks sisu tarbimisele ja loomisele on kasutajad nüüd ka selle omaniku rollis. Kokkuvõttes toob veb 3.0 meile õiglasema interneti, võimaldades inimesel olla suveräänne ja tsensuurivaba.

Kuidas see mõjutab tänapäeva rahandust? Veeb 3.0 loob eeldused finantsmaailma jaoks, kus raha ja finantsteenused saavad liikuda vabalt üle maailma ning on kättesaadavad kõigile. Just nutilelepingutel (ingl. smart contracts) baseeruvad krüptorahad moodustavad juba täna detsentraliseeritud rahanduse (DeFi) sektori, mille suurus on 65 miljardit dollarit. Veel aasta tagasi oli DeFi sektori koguväärtus alla miljardi dollari, mis kõneleb detsetnraliseeritud rahanduse populaarsuse kasvust.

Change äpp - kõik investeeringud ühest kohast

Eesti järgmiseks ükssarvikuks pürgiv investeerimis- ja kauplemisrakendus Change näeb tulevikuvisioonis, et finantsteenused ja investeerimine peaksid olema kättesaadavad kõigile, nii et igaüks saaks olla oma finantsedu loojaks. Just sellest lähtudes on Change loonud rakenduse, kuhu on kokku kogutud hulk erinevaid investeerimisvõimalusi. Change’i algajasõbralikus äpis saab osta ja müüa tuntumaid krüptorahasid ning seda turu parimate hindadega. Lisaks krüptovaluutadele leiab Change’i äpist suuremte firmade aktsiad nagu Amazon, Apple ja Google ning indeksaktsia S&P 500. Need, kes näevad potentsiaali maavarades, saavad Change’i rakenduses kaubelda kulla, hõbeda, aga ka toornaftaga. Tulevikus plaanib Change oma valikus olevaid investeerimisvõimalusi veelgi täiendada.

Laadi Change rakendus alla siit!

Copy
Tagasi üles