Eesliinitöötajad suunatakse üldisesse vaktsiinijärjekorda

Kadri Tammepuu
, Fookuse Tervishoiu toimetaja
Copy
Marek Seer.
Marek Seer. Foto: Eero Vabamägi / Postimees

Esmaspäeval saabub lõpuks tõehetk, kui avame Covid-19-vastase vaktsineerimise kõigile soovijatele, ütles vaktsineerimise operatiivjuht Marek Seer Postimehe otsesaates, kuid lisas, et esimene samm on end digiregistratuuris süstimisele kirja panna.

Ühe doosiga on Eestis vaktsineeritud 30 protsenti elanikkonnast. «Suurvaktsineerimine kergitab hõlmatust. Vaktsineerima pääsevad uuel nädalal ka terved inimesed, kes ei puutu perearstiga sageli kokku, seepärast suuname fookuse vaktsineerimiskeskustele,» selgitas Seer. Keskustes liiguvad süstimisjärjekorrad ka kiiremini.

Suurettevõtted, sealhulgas eesliinitöötajatega asutused, kes on pikisilmi vaktsiini oodanud, peavad Seeri sõnul veel kannatust varuma. «Tööandjal on küll infokanalid ja muud viisid, kuidas töötajaid edukalt vaktsineerima kutsuda, ja me oleme seda ka varem kasutanud, kuid hetkel saabub vaktsiine vähem, kui on nõudlus,» sõnas ta, lubades paari nädala pärast küsimuse juurde tagasi tulla, kuigi siis on osa töötajaid juba ise jõudnud kaitsesüstimisel käia ning ühisvaktsineerimise kasutegur jääb väiksemaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles