Kallas: vormi mittekandmissoovitus kehtib alates 2008. aastast (4)

BNS
Copy
Kaja Kallas.
Kaja Kallas. Foto: Eero Vabamägi

Peaminister Kaja Kallase (RE) sõnul kehtib Filtri teel asuva väeosa kaitseväelastel 9. mail vormi mitte kandmise korraldus alates 2008. aastast.

Kolmapäeval riigikogu liikmete küsimustele vastates sõnas peaminister, et korraldus Filtri teel asuva väeosa kaitseväelastel 9. mail vormi mitte kanda «on töötanud alates 2008. aastast».

Kallas lisas, et ka kaitseväe juhataja kindralleitnant Martin Herem on öelnud, et käsk oli ülepingutatud. Peaministri hinnangul võiks sellest soovitusest loobuda ning arutelu kaitseväes selle üle käib.

«Aastal 2008 ja pärast seda ohuhinnangu järgi käitutigi nii. Tänases olukorras on see minu arvates ülepingutatud ja sellist vormi kandmise keeldu poleks pidanud andma,» ütles Herem rahvusringhäälingu uudisteportaalile. «Ma olen rääkinud sellest pataljoni ülemaga ja rõhutanud, et täna või ka homme, kui olukord on sama, sellist käsku anda ei tohi,» lisas ta.

Staabi- ja sidepataljoni ülem kolonelleitnant Priit Averkin andis 9. mail käsu sõduritel väljaspool väeosa kanda erariideid, et vältida provokatsioone.

Väeosa asub Filtri teel, mille lähedal on sõjaväekalmistu ja pronkssõduri monument.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles