FOTOD ⟩ Rohelised ja LGBT+ kogukond andsid riigikogule üle allkirjad perekonnaseaduse muutmise toetuseks (43)

Copy

Erakonna Rohelised algatatud petitsioon perekonnaseaduse muutmise toetuseks kogus 35 805 allkirja, mis anti täna Toompea platsil üle riigikogu esimehele Jüri Ratasele. 

Allkirjade üleandmisel olid kohal ja esinesid kõnedega Eesti LGBT+ ühingu, liikumiste Aitäh, aga minu traditsiooniline perekond ei vaja kaitset ja Kõigi Eesti esindajad. Luuletaja Jürgen Rooste kandis kohapeal ette «Kõigi perede manifesti». 

Erakonna esinaise Züleyxa Izmailova sõnul näitab kogutud allkirjade hulk, et inimestele on perede võrdne kohtlemine oluline. «Rohelised soovivad rahvusvahelisel perede päeval kinnitada oma toetust kõigile perekondadele. Kõigil Eesti peredel on põhiseaduslik õigus võrdsele kohtlemisele. On aeg, et ka riik lõpuks ometi tunnustaks seda,» ütles ta.

Roheliste algatatud petitsiooni eesmärk on algatada perekonnaseaduse muutmine, mis sätestaks abielu edaspidi kahe täiskasvanud inimese vahelise liiduna, sõltumata nende soost.

Kooseluseadus võeti riigikogus vastu 2014. aastal, kuid rakendusaktid on seni vastu võtmata.

Rahvusvahelise perede päeva asutas ÜRO Peaassamblee 1993. aastal ning juba järgmisel aastal tähistati seda esimest korda.

Kommentaarid (43)
Copy
Tagasi üles