Töötukassa nõukogu esimehena alustab Arto Aas

BNS
Copy
Tööandjate keskliidu juht Arto Aas.
Tööandjate keskliidu juht Arto Aas. Foto: Remo Tõnismäe

Eesti Töötukassa nõukogu esimehena alustab laupäevast Eesti Tööandjate Keskliidu tegevjuht Arto Aas.

Aasa sõnul on töötukassa kriisi ajal tõestanud oma võimekust kiirelt ja asjatundlikult tegutseda. «Uuringute järgi on töötukassa teenuste ja organisatsiooni toimimisega rahul nii kliendid kui töötajad. See teeb nõukogu juhtimise teatepulga ülevõtmise lihtsamaks,» kommenteeris Aas.

Ta nentis siiki, et samas on töötukassal ees palju keerulisi ülesandeid, seda nii võitluses tööpuuduse kui täpselt disainitud teenuste pakkumisel tööandjatele. «Ka kõrge tööpuuduse tingimustes kummitab paljusid sektoreid praegu jätkuvalt heade oskustega tööjõu puudus,» lisas ta.

Aasa sõnul on tema eesmärk organisatsiooni juhtimisel hoida head tava, et kõige olulisemad strateegilised valikud langetatakse ametühingute ja riigi esindajatega konsensuslikult.

Töötukassa kõrgeim juhtimisorgan on kuueliikmeline nõukogu. Vastavalt töötuskindlustuse seadusele nimetab kaks nõukogu liiget valitsus. Eesti Ametiühingute Keskliit ja Teenistujate Ametiliitude Organisatsioon nimetavad kumbki ühe nõukogu liikme ning Eesti Tööandjate Keskliit nimetab kaks nõukogu liiget.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles