Vaktsineerimata kiirabitöötajad on valmis kohtusse minema (64)

Nele Kullerkupp
, reporter-toimetaja
Copy
Tallinna kiirabi brigaadijuht ja kiirabiõde Joona Sõsa nõuab õigust vaktsineerimisest keelduda ja kiirabis edasi töötada.
Tallinna kiirabi brigaadijuht ja kiirabiõde Joona Sõsa nõuab õigust vaktsineerimisest keelduda ja kiirabis edasi töötada. Foto: Mihkel Maripuu

Täna õhtul võivad 30 Tallinna kiirabi töötajat seista silmitsi töökaotusega, sest ei ole lasknud end koroonaviiruse vastu vaktsineerida. Kiirabitöötajate ametiühingu juhatuse liige, Tallinna kiirabi vaktsineerimisest keeldunud töötaja Joona Sõsa kinnitas eile, et ametiühing on valmis kohtusse pöörduma.

29. aprillil saatis Tallinna kiirabi peaarst Raul Adlas oma vaktsineerimata töötajatele hoiatuse, et kui nad 17. maiks end vaktsineerida ei lase, on tööandjal õigus tööleping nende töökohale sobimatuse tõttu üles öelda.

Kiirabitöötajate ametiühingu (MTÜ EKTA) juhatuse liikme Joona Sõsa sõnul tekitas seesugune suhtumine töötajatesse pehmelt öeldes hämmingut.

«Kõik töötajad on koos selle aasta rüganud, võidelnud eesliinil patsientide eest ja nendega koos ja nüüd on osa inimestest saanud sellise kohtlemise osaliseks,» sõnastas Sõsa meeleolu.

Tema sõnul ei kavatse paljud Adlase nõuet täita, kuid kavatsevad tööl edasi käia.

Kommentaarid (64)
Copy
Tagasi üles