Paet: ootame selget teadet, et kaitseväe orkestrit ei saadeta laiali (5)

Loora-Elisabet Lomp
Copy
Otse Postimehest, Urmas Paet.
Otse Postimehest, Urmas Paet. Foto: Eero Vabamägi / Postimees

Europarlamendi saadik Urmas Paet (Reformierakond) ütleb, et Kaitseväe orkestri ja hingeabi andva kaplaniteenistuse kallale minek on vale valik. «Ükskõik, kas see on siis taktikaline väljapressimine eelarve läbirääkimisteks või arvab keegi ka tegelikult, et selle võib sulgeda,» leiab Paet. 

Eurosaadiku hinnangul on kaitse-eelarve kallale minek juba niigi halb, arvestades seda, mis Eesti ümber toimub. «Lääne suhted Venemaaga on viimase 30 aasta madalaimas punktis,» selgitas Paet. 

Paeti sõnul tuleb riigieelarvet vaadata tervikuna. «Ma ei saa uskuda, et 103-aastase ajalooga Kaitseväe orkestri ja kaplanite laialisaatmine on praeguse Eesti riigieelarves just need valdkonnad, mis peavad joone alla kukkuma,» nentis Paet. «Lisaks on rahaline sääst minimaalne võrreldes selle kahjuga, mida tekitab ühiskonnale traditsioonide kallale minek,» lisas ta. 

«Mida rutem tuleb selge teade, et kaitseväe orkestrit ei saadeta tema 103. aastapäeval laiali ning kümne inimesega kaplaniteenistus jätkub, seda parem,» ütleb Paet. Tema sõnul on ühiskondlikku stressi niigi palju ning pole vähimatki põhjust seda sellisel moel veelgi suurendada. 

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles