Kersna: piinlik tunnistada, meil pole ülevaadet koolide ventilatsioonist (4)

Elo Mõttus-Leppik
, Otse Postimehest saatejuht
Copy
Liina Kersna sõnas, et koolis peaksid kandma maski kõik, kes on vanemad kui 12-aastased, sest nakkusohutase on kõrge.
Liina Kersna sõnas, et koolis peaksid kandma maski kõik, kes on vanemad kui 12-aastased, sest nakkusohutase on kõrge. Foto: Sander Ilvest

Esmaspäevast olid koolid puupüsti lapsi täis. Seda olukorras, kus viiruse leviku tõkestamiseks hädavajaliku ventilatsiooniga on seis enamikus koolides halb, nagu tunnistas Postimehe otsesaates ka haridus-ja teadusminister Liina Kersna (Reformierakond).

Kui paljudes koolides käivad kõik lapsed kohal ja kus on otsustatud, et see on liiga riskantne?

Enamik siiski käib sajaprotsendiliselt koolis, aga näiteks Narvas otsustati hoida koolid lahti 75 protsendi täituvusega. See on ka arusaadav, sest Ida-Virumaal on kõrgemad nakatumisnäitajad. Ka Tartus on tehtud erandeid.

Mis meetmed on ohutuse tagamiseks ette võetud?

Esiteks, koolis peaksid kandma maski kõik, kes on vanemad kui 12-aastased, sest nakkusohutase on kõrge. Kui need näitajad tulevad allapoole, siis ehk enne suvevaheaega saame seda kohustust viia ka soovituse peale. Teiseks soovitame, et õpetajad käiksid koolimajas ühest klassist teise, mitte lapsed. Siis soovitame loomulikult sobiva ilma korral võimalikult palju õppetööd ja vahetunde läbi viia õues. Ja muidugi on oluline klasside tuulutamine.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles